Άνοδος στη Wall λόγω υποχώρησης πετρελαίου (upd)

Σε υψηλότερα επίπεδα κινούνται οι τιμές των μετοχών στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, λαμβάνοντας ώθηση τόσο από το επενδυτικό ενδιαφέρον προς τον τεχνολογικό κλάδο, όσο και από την υποχώρηση της πετρελαϊκής τιμής στα 45 δολ. το βαρέλι.

Σε υψηλότερα επίπεδα κινούνται οι τιμές των μετοχών στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, λαμβάνοντας ώθηση τόσο από το επενδυτικό ενδιαφέρον προς τον τεχνολογικό κλάδο, όσο και από την υποχώρηση της πετρελαϊκής τιμής στα 45 δολ. το βαρέλι.

Συγκεκριμένα, η συμφωνία εκεχειρίας μεταξύ του ισραηλινού πρωθυπουργού Αριέλ Σαρόν και του παλαιστίνιου ηγέτη Μαχμούτα Αμπάς αναμένεται να οδηγήσει σε σταδιακή μείωση των εντάσεων στη Μέση Ανατολή, γεγονός που αποτυπώνεται στην υποχώρηση της πετρελαϊκής τιμής στα επίπεδα των 45 δολ. το βαρέλι στην αγορά της Νέας Υόρκης.

Μετά το κλείσιμο της σημερινής συνεδρίασης αναμένονται τα αποτελέσματα της Cisco Systems και οι εκτιμήσεις του αμερικανικού κολοσσού για τις τρέχουσες προοπτικές κερδοφορίας, οι οποίες αναμένονται με ενδιαφέρον από τους αμερικανούς επενδυτές και ίσως καθορίσουν την επόμενη τάση στον δείκτη υψηλής τεχνολογίας Nasdaq.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, η Cisco αναμένεται να ανακοινώσει εκτίναξη των καθαρών κερδών δευτέρου οικονομικού τριμήνου κατά 20%.

”Ο τεχνολογικός κλάδος έχει momentum” σχολιάζει ο Geoff Langham, επικεφαλής του τμήματος ανάλυσης της CMC στο Λονδίνο. Σε αυτό συντείνουν τόσο τα ισχυρά εταιρικά αποτελέσματα και οι αναβαθμίσεις των εταιριών του κλάδου από τους αναλυτές, όσο και το τεχνολογικό συνέδριο του Institute of Electrical and Electronics Engineers που λαμβάνει χώρα στο Σαν Φρανσίσκο.

Εν τω μεταξύ, ενίσχυση κερδοφορίας κατά 12% ανακοίνωσε η επενδυτική τράπεζα UBS στο τέταρτο τρίμηνο του 2004, με τα στελέχη της να αποδίδουν την εξαιρετική της απόδοση στα κέρδη από τις εξαγορές και τις συγχωνεύσεις.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10.733,05 μονάδες με κέρδη 0,17%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται ανοδικά κατά 0,38%, στις 2.089,54 μονάδες και ο S&P 500 ενισχύεται κατά 0,17%, στις 1.203,79 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, οριακές μεταβολές παρουσιάζουν οι βασικές ευρωπαϊκές αγορές, με τον δείκτη FTSE 100 του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου να σημειώνει κέρδη 0,19% στις 4.989,60 μονάδες, τον γαλλικό δείκτη CAC 40 να υποχωρεί κατά 0,09% στις 3.977,41 μονάδες και τον δείκτη Dax του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης να διαμορφώνεται στις 4.366,08 μονάδες χωρίς να σημειώνει μεταβολή από τα χθεσινά επίπεδα τιμών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v