Πτωτικές διαθέσεις στη Wall Street (update)

Ήπια διολίσθηση εκδηλώνεται στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, με τους επενδυτές να επικεντρώνονται σε μεμονωμένες επιχειρηματικές εξελίξεις σε εταιρίες όπως η Hewlett Packard, αλλά και στη νέα ενίσχυση των πετρελαϊκών τιμών.

Ήπια διολίσθηση εκδηλώνεται στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, με τους επενδυτές να επικεντρώνονται σε μεμονωμένες επιχειρηματικές εξελίξεις σε εταιρίες όπως η Hewlett Packard, αλλά και στη νέα ενίσχυση των πετρελαϊκών τιμών.

Συγκεκριμένα, η μείωση των στρατηγικών αποθεμάτων αργού πετρελαίου των ΗΠΑ κατά 1 εκ. βαρέλια τον Ιανουάριο προκαλεί ενίσχυση της τιμής του εμπορεύματος κατά 0,7% στα 45,70 δολ. το βαρέλι, στο ενεργό συμβόλαιο futures.

Εν τω μεταξύ, η Hewlett Packard ανακοίνωσε την άμεση απομάκρυνση της Carleton Fiorina από τη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του διοικητικού συμβουλίου του αμερικανικού ομίλου, τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ΗΡ αναλαμβάνει προσωρινά ο οικονομικός διευθυντής Robert Wayman.

Την απομάκρυνση της κ. Fiorina φαίνεται ότι επιζητούσαν και οι μέτοχοι της εταιρίας, καθώς στην είδηση της απομάκρυνσης, η μετοχή της ενισχύεται κατά 10% στα 22,10 δολ.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζεται η έντονη κινητικότητα της μετοχής της Cisco Systems, μετά την ανακοίνωση της αύξησης της κερδοφορίας της κατά 8%, με επενδυτές και αναλυτές να εμφανίζονται διχασμένοι αναφορικά με τον χαρακτηρισμό των αποτελεσμάτων της.

Ενώ οι αναλυτές περίμεναν αύξηση της κερδοφορίας του ομίλου κατά 20%, γεγονός που επέφερε και την αρχική απογοήτευση, η Merrill Lynch επισημαίνει ότι πρόκειται για ”επιθετική ανάπτυξη, δεδομένων των οικονομικών συγκυριών”.

Στο μέτωπο των αναλυτών, κυριαρχούν οι αναβαθμίσεις συστάσεων για μετοχές του τεχνολογικού κλάδου.

Συγκεκριμένα, η Morgan Stanley αναβάθμισε τη σύστασή της για την μετοχή της Advanced Micro Devices, σε ”overweight” θέτοντας παράλληλα τιμή-στόχο στα 25 δολ. σε ορίζοντα έτους, για τη μετοχή που ενισχύεται κατά 2% στα 18 δολ.

Η Merrill Lynch αναβάθμισε τη σύστασή της για τη μετοχή της EBay σε ”buy” από ”hold”, λόγω αποτίμησης και λόγω αναθεώρησης των αναπτυξιακών προοπτικών της μονάδας PayPal της εταιρίας internet. Η μετοχή της EBay έχει υποχωρήσει κατά 32% από τις αρχές του έτους και μετά την ανακοίνωση των τριμηνιαίων αποτελεσμάτων χρήσης.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10.677,05 μονάδες με απώλειες 0,44%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται καθοδικά κατά 0,95%, στις 2.066,54 μονάδες και ο S&P 500 υποχωρεί κατά 0,53%, στις 1.195,79 μονάδες.

Ισχυρές απώλειες σημειώνονουν οι μετοχές του κλάδου των τηλεπικοινωνιών, με τον σχετικό κλαδικό δείκτη του Nasdaq να υποχωρεί κατά 1,5%. Η μετοχή της United States Cellular Corp. δέχεται τις μεγαλύτερες πιέσεις και υποχωρεί κατά 4,5%.

Εν τω μεταξύ, απώλειες εμφανίζουν πλέον και οι βασικές ευρωπαϊκές αγορές, με τον δείκτη FTSE 100 του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου να βρίσκεται στις 4.990,60 με απώλειες 0,10%. Ο γαλλικός δείκτης CAC 40 υποχωρεί κατά 0,29% στις 3.969,41 μονάδες ενώ ο δείκτης Dax του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης διαμορφώνεται στις 4.352,08 μονάδες με απώλειες 0,43%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v