Νευρικότητα στην αγορά της Wall Street

Νευρικότητα παρουσιάζει η αγορά της Wall Street, καθώς η μικρή ώθηση λόγω της υποχώρησης των τιμών του πετρελαίου δεν φαίνεται να έχει διάρκεια. Μικτή εικόνα παρουσίασαν σήμερα στο κλείσιμο οι ευρωπαϊκές αγορές.

Νευρικότητα παρουσιάζει η αγορά της Wall Street, καθώς η μικρή ώθηση λόγω της υποχώρησης των τιμών του πετρελαίου δεν φαίνεται να έχει διάρκεια. Μικτή εικόνα παρουσίασαν σήμερα στο κλείσιμο οι ευρωπαϊκές αγορές.

Η ανακοίνωση της συμφωνίας εκεχειρίας μεταξύ του ισραηλινού πρωθυπουργού Α. Σαρόν και του παλαιστίνιου ηγέτη Μ. Αμπάς αναπτέρωσε τις ελπίδες για σταδιακή μείωση της έντασης στη Μέση Ανατολή, οδηγώντας το πετρέλαιο στην αγορά της Νέας Υόρκης κάτω από τα 45 δολάρια το βαρέλι.

Ωστόσο, τα κέρδη που κατέγραφαν νωρίτερα οι τρεις βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες στην αμερικανική αγορά, με αιχμή του δόρατος τις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου, εξανεμίστηκαν το απόγευμα, ενώ δεν έλειψε και το πέρασμα σε αρνητικό έδαφος καθώς η αγορά αδυνατεί να βρει κατεύθυνση.

Μετά το κλείσιμο της σημερινής συνεδρίασης αναμένονται τα αποτελέσματα της Cisco Systems και οι εκτιμήσεις του αμερικανικού κολοσσού για τις τρέχουσες προοπτικές κερδοφορίας, οι οποίες αναμένονται με ενδιαφέρον από τους αμερικανούς επενδυτές και ίσως καθορίσουν την επόμενη τάση στον δείκτη υψηλής τεχνολογίας Nasdaq.

Εν τω μεταξύ, ενίσχυση κερδοφορίας κατά 12% ανακοίνωσε για το τέταρτο τρίμηνο 2004 η επενδυτική τράπεζα UBS, με τα στελέχη της να αποδίδουν την εξαιρετική της απόδοση στα κέρδη από εξαγορές και συγχωνεύσεις.

Η Marriott International, η μεγαλύτερη εταιρία διαχείρισης ξενοδοχείων στις ΗΠΑ ανακοίνωσε καλύτερα των αναμενόμενων κέρδη για το τέταρτο τρίμηνο, καθώς η ανάκαμψη που παρατηρείται στη βιομηχανία των ταξιδιών οδήγησε ανοδικά τις τιμές και τις κρατήσεις των δωματίων. Ωστόσο, η προειδοποίηση ότι τα αποτελέσματα για το 2005 θα είναι χαμηλότερα των προσδοκιών πίεσε τη μετοχή της.

Ειδικότερα, ο Dow Jones κυμαίνεται στις 10.728,62 μονάδες με μικρά κέρδη 0,12%, ο Nasdaq ενισχύεται 0,23% και διαμορφώνεται στις 2.086,83 μονάδες, ενώ ο S&P 500 βρίσκεται στις 1.202,45 μονάδες με οριακά κέρδη 0,06%.

Σε ό,τι αφορά τις ευρωπαϊκές αγορές, ο FTSE 100 στο Λονδίνο έκλεισε με άνοδο 0,32%, ενώ μικρότερα ήταν τα κέρδη που αποκόμισε ο DAX στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, σημειώνοντας οριακή άνοδο 0,12%. Αντίθετα, σε αρνητικό έδαφος βρέθηκε στο κλείσιμο ο CAC 40 στο Παρίσι, καταγράφοντας οριακή πτώση 0,03%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v