Ηπια κέρδη χάρισε στη Wall η πτώση του πετρελαίου

Με μικρά κέρδη ολοκληρώθηκε η σημερινή συνεδρίαση στη Wall Street, καθώς τα θετικά νέα από το μέτωπο της Μέσης Ανατολής που οδήγησαν τις τιμές του πετρελαίου ελαφρώς χαμηλότερα δεν ήταν αρκετά για να πείσουν τους επενδυτές να προχωρήσουν σε μαζικές αγορές. Κέρδη σε Λονδίνο και Φρανκφούρτη, απώλειες στο Παρίσι.

Με μικρά κέρδη ολοκληρώθηκε η σημερινή συνεδρίαση στη Wall Street, καθώς τα θετικά νέα από το μέτωπο της Μέσης Ανατολής που οδήγησαν τις τιμές του πετρελαίου ελαφρώς χαμηλότερα δεν ήταν αρκετά για να πείσουν τους επενδυτές να προχωρήσουν σε μαζικές αγορές. Μικτή εικόνα παρουσίασαν οι ευρωπαϊκές αγορές.

Το ενδιαφέρον για μετοχές του τεχνολογικού κλάδου, που στη διάρκεια της ημέρας βοήθησε τις προσπάθειες σταθεροποίησης σε θετικό έδαφος, δεν είχε διάρκεια με αποτέλεσμα τις εναλλαγές μεταξύ αρνητικού και θετικού προσήμου νωρίς το απόγευμα.

Η στάση αναμονής που επέλεξαν οι επενδυτές οφείλεται εν πολλοίς και στην επικείμενη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Cisco Systems, γεγονός που σύμφωνα με αμερικανούς αναλυτές ενδεχομένως να καθορίσει την επόμενη τάση στον δείκτη υψηλής τεχνολογίας Nasdaq.

Στο μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων, η επενδυτική τράπεζα UBS ανακοίνωσε ενίσχυση κερδοφορίας κατά 12% για το τέταρτο τρίμηνο 2004, με τα στελέχη της να αποδίδουν την εξαιρετική της απόδοση στα κέρδη από εξαγορές και συγχωνεύσεις.

Η Marriott International, η μεγαλύτερη εταιρία διαχείρισης ξενοδοχείων στις ΗΠΑ ανακοίνωσε καλύτερα των αναμενόμενων κέρδη για το τέταρτο τρίμηνο, καθώς η ανάκαμψη που παρατηρείται στη βιομηχανία των ταξιδιών οδήγησε ανοδικά τις τιμές και τις κρατήσεις των δωματίων. Ωστόσο, η προειδοποίηση ότι τα αποτελέσματα για το 2005 θα είναι χαμηλότερα των προσδοκιών πίεσε τη μετοχή της.

Σημαντικά κέρδη αποκόμισε η Intel μετά την ανακοίνωση της ότι θα προσφέρει δύο διαφορετικά είδη επεξεργαστών για ηλεκτρονικούς υπολογιστές συντομότερα από ό,τι αναμενόταν.

Στους κερδισμένους της ημέρας συγκαταλέγονται και οι μετοχές των ΙΒΜ και Pfizer.

Στον αντίποδα, απώλειες κατέγραψε η μετοχή της Electronic Data Services, η οποία ανακοίνωσε ότι τα αποτελέσματα του 2005 θα διαμορφωθούν σε επίπεδα κατώτερα των αρχικών προβλέψεων λόγω επικείμενων επενδύσεων στη διάρκεια του έτους.

Το δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας υποχώρησε 0,3%, στα 6,73 δολάρια, ενώ το ADR του ΟΤΕ υποχώρησε 2,41%, στα 8,5 δολάρια. Κέρδη 1,73% για το δικαίωμα της 3Ε, στα 23,5 δολάρια.

Ο Dow Jones έκλεισε στις 10.724,63 μονάδες ελαφρώς ενισχυμένος κατά 0,08%, ο Nasdaq διαμορφώθηκε στις 2.086,68 μονάδες με κέρδη 0,22%, ενώ ο S&P 500 ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στις 1.202,30 μονάδες με οριακή άνοδο 0,05%.

Σε ό,τι αφορά τις ευρωπαϊκές αγορές, ο FTSE 100 στο Λονδίνο έκλεισε με άνοδο 0,32%, ενώ μικρότερα ήταν τα κέρδη που αποκόμισε ο DAX στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, σημειώνοντας οριακή άνοδο 0,12%. Αντίθετα, σε αρνητικό έδαφος βρέθηκε στο κλείσιμο ο CAC 40 στο Παρίσι, καταγράφοντας οριακή πτώση 0,03%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v