Αυξήθηκαν 11% τα κέρδη της ασφαλιστικής AIG

Τα κέρδη του μεγαλύτερου ασφαλιστικού ομίλου στον κόσμο αυξήθηκαν 11% στο δ’ τρίμηνο του έτους, μετά τα επενδυτικά κέρδη από τις επιχειρήσεις ασφάλισης ακινήτων και ατυχημάτων.

Αυξήθηκαν 11% τα κέρδη της ασφαλιστικής AIG
Τα κέρδη του μεγαλύτερου ασφαλιστικού ομίλου στον κόσμο American International Group αυξήθηκαν 11% στο δ’ τρίμηνο του έτους, μετά τα επενδυτικά κέρδη από τις επιχειρήσεις ασφάλισης ακινήτων και ατυχημάτων.

Τα καθαρά κέρδη της νεοϋρκέζικης AIG αναρριχήθηκαν στα 3,02 δισ. δολάρια έναντι 2,71 δισ. δολάρια στο αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Τα αποτελέσματα ήταν καλύτερα από τις προβλέψεις των αναλυτών. Τα έσοδα της AIG αυξήθηκαν 16% στα 25,8 δισ. δολάρια.

Τα επενδυτικά έσοδα από τους κλάδους ακινήτων και ατυχημάτων εκτινάχθηκαν 23% στα 940,7 εκατ. δολάρια. Οι πωλήσεις αυτών των δύο κλάδων αυξήθηκαν 16% στα 10,6 δισ. δολάρια.

Η AIG απολαμβάνει το ένα τρίτο των κερδών της από τις ασφαλίσεις ακίνητης περιουσίας και ατυχημάτων και τα επενδυτικά της έσοδα αυξάνονται χάρη στην εκτίναξη των προμηθειών.

Οι τιμές των προμηθειών, μετά από τρία χρόνια αύξησης, έχουν αρχίσει πάντως να υποχωρούν από πέρσι, καθώς μικρότεροι ”παίκτες” εισέρχονται στην αγορά και ανταγωνίζονται τα καθιερωμένα ονόματα του χώρου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v