Διευρύνθηκαν οι απώλειες στη Wall

Πτωτική η σημερινή συνεδρίαση στη Wall Street καθώς η ενίσχυση της τιμής του πετρελαίου αλλά και οι πιέσεις που εκδηλώθηκαν με επίκεντρο τη μετοχή της Cisco Systems αντιστάθμισαν τις όποιες θετικές ειδήσεις από το επιχειρηματικό μέτωπο. Μικρή υποχώρηση στις βασικές ευρωπαϊκές αγορές.

Πτωτική η σημερινή συνεδρίαση στη Wall Street. Η ενίσχυση της τιμής του πετρελαίου αλλά και οι πιέσεις που εκδηλώθηκαν με επίκεντρο τη μετοχή της Cisco Systems αντιστάθμισαν τις όποιες θετικές ειδήσεις από το επιχειρηματικό μέτωπο. Μικρή υποχώρηση στις βασικές ευρωπαϊκές αγορές.

Οι επενδυτές προτίμησαν την αποκόμιση κερδών εκμεταλλευόμενοι το μίνι ράλι των προηγούμενων συνεδριάσεων, εκτιμούν αναλυτές της αγοράς.

Εξάλλου, οι ανακοινώσεις της Cisco Systems για τα μεγέθη της, τα οποία ήταν τελικά κατώτερα των προβλέψεων, δίχασαν επενδυτές και αναλυτές, με αποτέλεσμα η μετοχή να καταγράψει τελικά απώλειες.

Παράλληλα, η απομάκρυνση της Carly Fiorina από τη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της Hewlett Packard, αν και ώθησε τη μετοχή υψηλότερα δεν ήταν αρκετή για να αντιστρέψει την τάση διόρθωσης.

Στα θετικά νέα συγκαταλέγονται οι ανακοινώσεις των ασφαλιστικών εταιριών American International Group για αύξηση κερδοφορίας κατά 11% στο δ’ τρίμηνο και Cigna Corp. για μεγέθη άνω των προβλέψεων, με τις εν λόγω μετοχές να αποκομίζουν κέρδη.

Σημαντικές απώλειες εμφάνισαν οι αεροπορικές εταιρίες, που επηρεάστηκαν κυρίως από την κίνηση της τιμής του πετρελαίου.

Στους χαμένους συγκαταλέγεται και η Inspire Pharmaceuticals, η οποία, μετά από κλινικές μελέτες, ανακοίνωσε ότι η θεραπεία της για την ξηρότητα των ματιών δεν απέφερε τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Στο μέτωπο των νομισμάτων το δολάριο απομακρύνθηκε από τα υψηλά τριών μηνών έναντι του ευρώ μετά την ανακοίνωση του αμερικανού τραπεζίτη Jack Guynn, ότι η FED ίσως σύντομα σταματήσει να χρησιμοποιεί τον όρο ”μετρημένες” (measured) αναφορικά με την πολιτική της αύξησης των επιτοκίων.

Παράλληλα, το συμβόλαιο του αργού πετρελαίου στη Ν. Υόρκη συνεχίζει να καταγράφει διακυμάνσεις στην περιοχή των 45,50 δολαρίων ανά βαρέλι, ενώ το brent στο Λονδίνο κυμαίνεται ελαφρώς υψηλότερα σε σχέση με το χθεσινό κλείσιμο των 43,07 δολαρίων.

Το δικαίωμα του ΟΤΕ κέρδισε 1,64%, στα 8,66 δολάρια, ενώ το ADR της Εθνικής Τράπεζας υποχώρησε 2%, στα 6,5 δολάρια. Πτώση 0,55% για το δικαίωμα της 3Ε, στα 23,3 δολάρια.

Ο Dow Jones έκλεισε στις 10.664 μονάδες σημειώνοντας υποχώρηση κατά 0,56%, ο Nasdaq εμφάνισε τις μεγαλύτερες απώλειες και ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στις 2.052 μονάδες με πτώση 1,64%, ενώ ο S&P 500 βρέθηκε στις 1.191 μονάδες με πτώση 0,86%.

Ήπια διόρθωση εκδηλώθηκε σήμερα στις βασικές ευρωπαϊκές αγορές. Τις μικρότερες πιέσεις δέχθηκε ο FTSE 100 στο Λονδίνο, ο οποίος έκλεισε στις 4.990,40 μονάδες με μικρή υποχώρηση 0,10%. Ακολούθως, ο CAC 40 στο Παρίσι σημείωσε πτώση 0,28% στις 3.969,62 μονάδες, ενώ στη Φρανκφούρτη ο DAX ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση με απώλειες 0,42% στις 4.353,15 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v