Χαμόγελα στη Wall

Με κέρδη ολοκλήρωσε τη σημερινή συνεδρίαση η Wall Street, στον απόηχο των θετικών ειδήσεων από το μακροοικονομικό μέτωπο, ενώ χαρακτηριστική ήταν η νευρικότητα του Nasdaq. Μικτή εικόνα στην Ευρώπη. Κοντά στο υψηλό 2,5 ετών έκλεισε το Λονδίνο.

Με κέρδη ολοκλήρωσε τη σημερινή συνεδρίαση η Wall Street, στον απόηχο των θετικών ειδήσεων από το μακροοικονομικό μέτωπο, ενώ χαρακτηριστική ήταν η νευρικότητα του Nasdaq. Μικτή εικόνα στην Ευρώπη. Κοντά στο υψηλό 2,5 ετών έκλεισε το Λονδίνο.

Η υποχώρηση του εμπορικού ελλείμματος των ΗΠΑ στα 56,4 δισ. δολάρια το Δεκέμβριο αλλά και η μείωση των νέων αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 5/2, τη στιγμή μάλιστα που αναλυτές ανέμεναν σοβαρή ενίσχυση τους, επέδρασαν θετικά στην ψυχολογία των επενδυτών, εκτιμούν αναλυτές.

Ωστόσο, η άνοδος της τιμής του πετρελαίου στα επίπεδα των 47 δολαρίων περιέκοψε τα κέρδη.

Οι μετοχές της εταιρίας Sara Lee, που δραστηριοποιείται σε ποικίλους κλάδους, ενισχύθηκαν μετά την ανακοίνωση της εταιρίας για αντικατάσταση του γενικού διευθυντή της και την απόφαση για πώληση ζημιογόνων μονάδων.

Ενδιαφέρον εκδηλώθηκε για τίτλους του κλάδου των τηλεπικοινωνιών καθώς συνεχίζεται η μάχη των Verizon Communications και Qwest Communications για την MCI.

Στους κερδισμένους και οι μετοχές των εταιριών American International Group, United Technologies και Honeywell International που ”οδήγησαν” την άνοδο στις μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης. Ενδιαφέρον υπήρξε και για την μετοχή της ασφαλιστικής Aetna, η οποία ανακοίνωσε έσοδα δ’ τριμήνου καλύτερα των αναμενόμενων.

Κινητικότητα εμφάνισε και η μετοχή της Dell καθώς μετά το πέρας της συνεδρίασης αναμένεται η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Απώλειες για την Ericsson, η οποία ανακοίνωσε έσοδα για το δ’ τρίμηνο κατώτερα των προβλέψεων των αναλυτών αλλά και για την Hewlett Packard, καθώς η διάθεση για αποκόμιση κερδών, μετά τα χθεσινά κέρδη, ενισχύθηκε από την υποβάθμιση σε ”underweight” από την Prudential Equity η οποία εκτιμά ότι η αποχώρηση Fiorina ενδέχεται να επιτείνει την αβεβαιότητα για τα τεκταινόμενα στην εταιρία.

Εξάλλου, πτώση της καθαρής της κερδοφορίας κατά 63% ανακοίνωσε η DaimlerChrysler. Τα καθαρά κέρδη της πέμπτης μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας στον κόσμο περιορίστηκαν στα 526 εκατ. ευρώ, έναντι των 634 εκατ. ευρώ που ανέμεναν οι αναλυτές.

Το δικαίωμα του ΟΤΕ υποχώρησε 0,92%, στα 8,60 δολάρια, ενώ το ADR της Εθνικής Τράπεζας υποχώρησε 0,46%, στα 6,5 δολάρια. Κέρδη 0,52% για το δικαίωμα της 3Ε, στα 23,2 δολάρια.

Συγκεκριμένα, ο Dow Jones έκλεισε στις 10.749 μονάδες σημειώνοντας άνοδο κατά 0,8%, ο Nasdaq ολοκλήρωσε τελικά τη συνεδρίαση στις 2.053 μονάδες με oριακά κέρδη 0,03%, ενώ ο S&P 500 βρέθηκε στις 1.197 μονάδες, ενισχυμένος κατά 0,42%.

Μικτή εικόνα εμφάνισαν σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε κοντά στα υψηλά 2,5 ετών και συγκεκριμένα στις 5.000 μονάδες, ενισχυμένος κατά 0,19%. Ο CAC 40 στο Παρίσι βρέθηκε οριακά υψηλότερα (0,02%) και τερμάτισε στις 3.970,37 μονάδες, ενώ αντίθετα ο DAX στη Φρανκφούρτη υποχώρησε 0,26% στις 4.342,01 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v