ΗΠΑ: Υποχώρηση εμπορικού ελλείμματος το Δεκέμβριο

Στα 56,4 δισ. δολ. διαμορφώθηκε το έλλειμμα στο εμπορικό ισοζύγιο των ΗΠΑ το Δεκέμβριο, εμφανίζοντας οριακή συρρίκνωση από τα επίπεδα-ρεκόρ του Νοεμβρίου. Αναπάντεχη υποχώρηση εμφάνισαν οι αιτήσεις για νέα επιδόματα ανεργίας.

ΗΠΑ: Υποχώρηση εμπορικού ελλείμματος το Δεκέμβριο
Στα 56,4 δισ. δολ. διαμορφώθηκε το έλλειμμα στο εμπορικό ισοζύγιο των ΗΠΑ το Δεκέμβριο, εμφανίζοντας οριακή συρρίκνωση από τα επίπεδα-ρεκόρ του Νοεμβρίου.

Συγκεκριμένα, το εμπορικό έλλειμμα της μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου υποχώρησε στα 56,4 δισ. δολ. έναντι 60,3 δισ. δολ. το Νοέμβριο. Οι αναλυτές, οι οποίοι παρακολουθούν στενά το μέγεθος, αναζητώντας ενδείξεις για μελλοντική τροχιά του δολαρίου αλλά και των αμερικανικών επιτοκίων, προσδοκούσαν υποχώρηση του ελλείμματος στα 57 δισ. δολ.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ, συμπληρώθηκαν 303.000 νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 5 Φεβρουαρίου, έναντι 316.000 αιτήσεων την προηγούμενη εβδομάδα. Οι αναλυτές της Wall Street προέβλεπαν ενίσχυση των αιτήσεων στις 325.000.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v