Σταθεροποιητικές διαθέσεις στη Wall Street

Οριακές μεταβολές εκδηλώνονται στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, καθώς οι επενδυτές δεν έδειξαν να αντιδρούν στην ανακοίνωση του deal μεταξύ Verizon και MCΙ και, ελλείψει μακροοικονομικών ανακοινώσεων, η αγορά δείχνει να πάσχει από έλλειψη τάσης.

Οριακές μεταβολές εκδηλώνονται στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, καθώς οι επενδυτές δεν έδειξαν να αντιδρούν στην ανακοίνωση του deal μεταξύ Verizon και MCΙ και, ελλείψει μακροοικονομικών ανακοινώσεων, η αγορά δείχνει να πάσχει από έλλειψη τάσης.

Η οριστικοποίηση της συμφωνίας εξαγορά της MCI από την Verizon Communications έναντι 6,7 δισ. δολ. δεν δείχνει να προσελκύει το ενδιαφέρον των επενδυτών, καθώς, όπως επισημαίνουν οι αναλυτές, δεν υπάρχει premium εξαγοράς και η διαδικασία συγχώνευσης δεν θα ξεκινήσει σύντομα.

Με τους μετόχους της MCI να περιμένουν συνέχιση της μάχης μεταξύ Verizon και Qwest Communications για την τηλεπικοινωνιακή εταιρία, γεγονός που λογικά θα ενίσχυε το τίμημα της εξαγοράς, η τελευταία εξέλιξη ήταν απογοητευτική, γεγονός που αποτυπώνεται στην τιμή της μετοχής της, η οποία υποχωρεί πλέον του 4% στα 19,7 δολ.

Στις υπόλοιπες επιχειρηματικές εξελίξεις, το τίμημα των 2 δισ. δολ. που πληρώνει η General Motors για τη μη άσκηση του δικαιώματος εξαγοράς της μονάδας αυτοκινήτων της Fiat κρίθηκε υπερβολικό, αλλά ο τελικός συμβιβασμός αναμένεται να λειτουργήσει θετικά για τη μετοχή της εταιρίας.

Η OfficeMax ανακοίνωσε την παραίτηση του διευθύνοντα συμβούλου της καθώς και την απόλυση έξι ακόμη εργαζομένων, μετά την δημοσιοποίηση λογιστικού σκανδάλου που αφορά λανθασμένη αποτύπωση αποτελεσμάτων της τάξεως των 4-6 εκ. δολ., έως το τρίτο τρίμηνο του 2004.

Στο μέτωπο των αναλυτών, η CIBC World Markets αναβάθμισε τη σύστασή της για τη μετοχή της Google σε ”sector outperform” από ”sector perform” θέτοντας τιμή-στόχο στα 245 δολ. σε 12μηνη βάση.

Εν τω μεταξύ, η UBS αναβάθμισε τις εκτιμήσεις της αναφορικά με τις προοπτικές κερδοφορίας της Apple Computers στα 45 σεντς έναντι προηγούμενης εκτίμησης στα 41 σεντς, λόγω προσδοκιών για εκτίναξη των εσόδων στα 3,19 δισ. δολ.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10.786,05 μονάδες με απώλειες 0,09%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται οριακά ανοδικά κατά 0,04%, στις 2.077,54 μονάδες και ο S&P 500 υποχωρεί κατά 0,02%, στις 1.205,79 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, ήπιες πτωτικές τάσεις εκδηλώνονται στις βασικές ευρωπαϊκές αγορές, με τον δείκτη FTSE 100 του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου να σημειώνει απώλειες 0,13% στις 5.037,60 μονάδες, τον γαλλικό δείκτη CAC 40 να υποχωρεί κατά 0,26% στις 4.006,41 μονάδες και τον δείκτη Dax του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης να διαμορφώνεται στις 4.383,08 μονάδες με απώλειες 0,10%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v