”Εκλεισε” με τη Verizon η MCI, απέρριψε την Qwest

Η MCI, δεύτερη μεγαλύτερη εταιρία υπεραστικής τηλεφωνίας στις ΗΠΑ, συμφώνησε να την εξαγοράσει η Verizon Communications προς 6,6 δισ. δολάρια περίπου, απορρίπτοντας την υψηλότερη προσφορά της Qwest Communications.

”Εκλεισε” με τη Verizon η MCI, απέρριψε την Qwest
Η MCI, δεύτερη μεγαλύτερη εταιρία υπεραστικής τηλεφωνίας στις ΗΠΑ, συμφώνησε να την εξαγοράσει η Verizon Communications προς 6,6 δισ. δολάρια περίπου, απορρίπτοντας την υψηλότερη προσφορά της Qwest Communications International Inc., σύμφωνα με πρόσωπα που πρόσκεινται στις συνομιλίες.

Η προσφορά της νεοϋορκέζικης Verizon σε ρευστό και μετοχές αποτιμά την MCI στα 20,75 δολ. ανά μετοχή, όπου έκλεισε την Παρασκευή.

Η MCI δέχτηκε την προσφορά μετά από συνομιλίες που είχε το Σαββατοκύριακό με τη Verizon και την Qwest, η οποία είχε αυξήσει τη δική της προσφορά στα 7,3 δισ. δολάρια.

Επιλέγοντας τη Verizon, ο διευθύνων σύμβουλος της MCI, Michael Capellas, θα συνδυάσει τις δυνάμεις της εταιρίας του με τη μεγαλύτερη εταιρία τηλεφωνίας των ΗΠΑ, της οποίας η κεφαλαιοποίηση ξεπερνά τα 100 δισ. δολ.

Η Qwest, με αξία 7,5 δισ. δολ., είναι η μικρότερη από τις τέσσερις περιφερειακές επιχειρήσεις τηλεφωνίας και έχει χρέη ύψους 17,2 δισ. δολ.

Η Verizon εξασφαλίζει ένα δίκτυο 98 χιλ. μιλίων και πελάτες όπως η Hewlett Packard.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v