Ανοδος στη Wall με οδηγό τον Nasdaq

Με κέρδη έκλεισε η Wall Street καθώς, το μίνι ράλι στον Nasdaq ενίσχυσε την αγορά. Ελλείψει σημαντικών μακροοικονομικών ειδήσεων οι επενδυτές έστρεψαν το ενδιαφέρον τους στα εταιρικά νέα, ενώ η αρχική δυσαρέσκεια που προκάλεσαν οι ανακοινώσεις της Dell ξεπεράστηκε. Θετική η συνεδρίαση και στην Ευρώπη.

Με κέρδη ολοκλήρωσε τη σημερινή συνεδρίαση η Wall Street καθώς, το μίνι ράλι στον Nasdaq ενίσχυσε την αγορά. Ελλείψει σημαντικών ειδήσεων από το μακροοικονομικό μέτωπο οι επενδυτές έστρεψαν το ενδιαφέρον τους στα εταιρικά νέα, ενώ η αρχική δυσαρέσκεια που προκάλεσαν οι ανακοινώσεις της Dell ξεπεράστηκε. Θετική η συνεδρίαση και στην Ευρώπη.

Ιδιαίτερη κινητικότητα εμφάνισαν οι μετοχές υψηλής τεχνολογίας καθώς οι περισσότερες θετικές ανακοινώσεις αφορούσαν τον εν λόγω κλάδο, γεγονός που βοήθησε την αμερικανική αγορά να ξεπεράσει τις απώλειες που κατέγραφε κατά την έναρξη των συναλλαγών.

Η ανακοίνωση της απόφασης για split μετοχών από την Apple Computer οδήγησε την μετοχή υψηλότερα, ενώ η θετική κίνηση στην αγορά υποστηρίχθηκε και από την αναβάθμιση των αναλυτών για την εταιρία Novellus Systems.

Η Arris Group Inc. ανακοίνωσε κερδοφορία για το δ’ τρίμηνο η οποία ξεπέρασε τις προβλέψεις των αναλυτών, ενώ στους κερδισμένους συγκαταλέγεται και η Intellisync Corp. η οποία γνωστοποίησε ότι προχώρησε στην ανάληψη έργου για λογαριασμό της Verizon Wireless Puerto Rico.

Στο επίκεντρο της προσοχής των επενδυτών βρέθηκαν για δεύτερη ημέρα και οι εταιρίες Verizon Communications και MCI, οι οποίες βρίσκονται σε προχωρημένες συζητήσεις για την ολοκλήρωση της συμφωνίας εξαγοράς της δεύτερης από την πρώτη.

Ενδιαφέρον εκδηλώθηκε και για την φαρμακευτική εταιρία Watson Pharmaceuticals Inc., η οποία ανακοίνωσε σήμερα κέρδη για το δ’ τρίμηνο που ξεπέρασαν τις προβλέψεις των αναλυτών.

Πιέσεις δέχθηκαν, πέραν της Dell, η Sharper Image Corp. η οποία προέβλεψε απώλειες στο επερχόμενο τρίμηνο, η Pixar, που παρουσίασε περιορισμό κερδών στο δ’ τρίμηνο, αλλά και η Veeco Instruments Inc., η οποία ανακοίνωσε ότι η γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων για το δ’ τρίμηνο καθυστερεί λόγω έρευνας για λογιστικά λάθη σε μία από τις μονάδες της.

Εξάλλου, δεν έλειψαν οι ανησυχίες για την πορεία του πετρελαίου με το συμβόλαιο του αργού στην αγορά της Νέας Υόρκης να κινείται σταθερά γύρω από τα επίπεδα των 47 δολαρίων ανά βαρέλι, στον απόηχο των ανακοινώσεων περί αύξησης της ενεργειακής ζήτησης με ρυθμούς ταχύτερους των αναμενόμενων.

Το δικαίωμα του ΟΤΕ ενισχύθηκε 0,93%, στα 8,71 δολάρια, ενώ το ADR της Εθνικής Τράπεζας σημείωσε άνοδο 1,06%, στα 6,6 δολάρια. Κέρδη 1,64% για το δικαίωμα της 3Ε, στα 23,6 δολάρια.

Συγκεκριμένα, ο Dow Jones έκλεισε στις 10.796 μονάδες σημειώνοντας άνοδο κατά 0,43%, ο Nasdaq ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στις 2.076 μονάδες με σημαντικά κέρδη 1,15%, ενώ ο S&P 500 βρέθηκε στις 1.205 μονάδες, ενισχυμένος κατά 0,69%.

Θετικό ήταν το κλίμα σήμερα στις βασικές ευρωπαϊκές αγορές. Τα μεγαλύτερα κέρδη καταγράφηκαν στο Παρίσι όπου ο CAC 40 ενισχύθηκε 1,17% στις 4.016,75 μονάδες. Ακολούθησαν ο DAX στη Φρανκφούρτη που έκλεισε στις 4.387,80 μονάδες με άνοδο 1,05% και ο FTSE 100 στο Λονδίνο που ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση με κέρδη 0,88% στις 5.044,20 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v