Οριακές μεταβολές στη Wall Street

Οριακές μεταβολές εξακολουθούν να καταγράφουν οι δείκτες στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, ελλείψει σημαντικών ειδήσεων από το μέτωπο της μακροοικονομίας. Παράλληλα, οι επενδυτές δεν δείχνουν να αντιδρούν στην ανακοίνωση του deal μεταξύ Verizon και MCΙ. Οριακή υποχώρηση στην Ευρώπη.

Οριακές μεταβολές εξακολουθούν να καταγράφουν οι δείκτες στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, ελλείψει σημαντικών ειδήσεων από το μέτωπο της μακροοικονομίας. Παράλληλα, οι επενδυτές δεν δείχνουν να αντιδρούν στην ανακοίνωση του deal μεταξύ Verizon και MCΙ. Οριακή υποχώρηση σημείωσαν οι βασικές ευρωπαϊκές αγορές.

Απώλειες καταγράφει η μετοχή της AIG μετά την ανακοίνωση της κλήτευσης από τον γενικό εισαγγελέα της Νέας Υόρκης Eliot Spitzer, αναφορικά με μη παραδοσιακά ασφαλιστικά προϊόντα της εταιρίας.

Πτώση και για την Hewlett Packard η οποία γνωστοποίησε ότι η αποζημίωση για την αποχώρηση της Carly Fiorina θα στοιχίσει στην εταιρία πάνω από 21 εκατ. δολάρια.

Υποχώρηση για την Agilent Technologies, που συμμετέχει στο δείκτη S&P 500. Η εταιρία αναμένεται να ανακοινώσει αποτελέσματα σήμερα.

Αρνητικά επηρέασε τη μετοχή της Coca-Cola Enterprises Inc. η υποβάθμιση σε ”underperform” (απόδοση κατώτερη από αυτή της αγοράς) από ”market perform” από αναλυτή της Sanford C. Bernstein & Co..

Κέρδη για την General Motors η οποία συμφώνησε για την πληρωμή τιμήματος 2 δισ. δολ. για τη μη άσκηση του δικαιώματος εξαγοράς της μονάδας αυτοκινήτων της Fiat.

Στους κερδισμένους και η Apple Computer μετά την αναβάθμιση των εκτιμήσεων της UBS αναφορικά με τις προοπτικές κερδοφορίας. Συγκεκριμένα ο ξένος οίκος ανακοίνωσε ότι εκτιμά πλέον τα κέρδη ανά μετοχή στα 45 σεντς έναντι προηγούμενης πρόβλεψης που έκανε λόγο για κέρδη 41 σεντς ανά μετοχή.

Άνοδο σημειώνει η μετοχή της Monster Worldwide Inc.. Η ιδιοκτήτρια του site για την εύρεση εργασίας με την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα ανακοίνωσε ότι απέκτησε την Emailjob.com έναντι 26 εκατ. δολαρίων.

Συγκεκριμένα ο Dow Jones κυμαίνεται στις 10.789 μονάδες με οριακή υποχώρηση 0,06%, ενώ αντίθετα ο Nasdaq ενισχύεται 0,18% στις 2.080 μονάδες και ο S&P 500 διαμορφώνεται στις 1.205 μονάδες με οριακή άνοδο 0,02%.

Οριακή υποχώρηση κατέγραψαν σήμερα οι βασικές ευρωπαϊκές αγορές. Ο FTSE 100 στο Λονδίνο βρέθηκε στις 5.041,80 μονάδες, υποχωρώντας κατά 0,05%, ο DAX στη Φρανκφούρτη ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση με οριακή πτώση 0,03% στις 4.386,40 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι έκλεισε στις 4.012,11 μονάδες με πτώση 0,12%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v