Πάνω από τις 10.800 ο Dow (update)

Βελτιώνεται το κλίμα στη Wall Street, με το Dow Jones να διαπραγματεύεται πάνω από τις 10.800 μονάδες, ήτοι κοντά στα υψηλά 52 εβδομάδων και το Nasdaq να ”φλερτάρει” με τις 2.100 μονάδες. Αξιοσημείωτα κέρδη για τις εταιρίες λιανικής. Σε θετικό έδαφος κινούνται οι κύριες ευρωαγορές.

Βελτιώνεται το κλίμα στη Wall Street, με το Dow Jones να διαπραγματεύεται πάνω από τις 10.800 μονάδες, ήτοι κοντά στα υψηλά 52 εβδομάδων και το Nasdaq να ”φλερτάρει” με τις 2.100 μονάδες. Αξιοσημείωτα κέρδη καταγράφουν οι εταιρίες λιανικής με αιχμή την Citcuit City.

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι κύριες ευρωαγορές.

Το υψηλό 52 εβδομάδων για το Dow Jones έχει διαμορφωθεί στις 10.895 μονάδες, ενώ, αντίθετα, τα επίπεδα των 9.660 μονάδων αποτελούν τα χαμηλά 52 εβδομάδων.

Ειδικότερα, οι λιανικές πωλήσεις των αμερικανικών επιχειρήσεων υποχώρησαν κατά 0,3% τον Ιανουάριο. Ωστόσο, η είδηση εκλαμβάνεται ως θετική για την αγορά τόσο επειδή η επιβράδυνση ήταν μικρότερη από ότι αναμενόταν, όσο και επειδή η προηγούμενη μέτρηση θεωρείται έκτακτη, καθώς αφορούσε την εορταστική περίοδο, οπότε και οι λιανικές πωλήσεις εμφανίζονται παραδοσιακά αυξημένες.

Εξάλλου, ο κλάδος των λιανικών πωλήσεων βρίσκεται στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης, λόγω νέων deal που προκύπτουν στον κλάδο.

Η τιμή της μετοχής της Citcuit City Stores εκτινάσσεται κατά 23% στα 17,45 δολ., μετά από ανακοίνωση για προσφορά εξαγοράς της προβληματικής εταιρίας λιανικών πωλήσεων από την Highfields Capital Management LP. Το βρετανικό hedge fund προσφέρεται να αγοράσει το σύνολο των μετοχών της εταιρίας έναντι 17 δολ. ανά μετοχή σε ρευστό, με premium 19,5% έναντι της τιμής κλεισίματος της Δευτέρας στα 14,23 δολ.

Εν τω μεταξύ, οι διαπραγματεύσεις συγχώνευσης μεταξύ της May Department Stores και της Federated Department Stores ναυάγησαν λόγω ασυμφωνίας για το τίμημα ενός πιθανού deal, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Από τις ανακοινώσεις κερδοφορίας ξεχωρίζουν τα αποτελέσματα της Qwest Communications, η μετοχή της οποίας κατέρρευσε μετά την απώλεια της MCI από την Verizon Communications. Η εταιρία τηλεπικοινωνιών εμφάνισε μειωμένα κέρδη και έσοδα έναντι του αντίστοιχου τριμήνου της προηγούμενης χρήσης, ξεπερνώντας όμως το 1 εκ. συνδρομητές.

Σημαντικά κέρδη αποκομίζει και η Apple Computers μετά την ενίσχυση της 12μηνης τιμής-στόχου που θέτει η Merrill Lynch σε 102 δολ. από 85 δολ.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10.834 μονάδες με κέρδη 0,4%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται ανοδικά κατά 0,67%, στις 2.096 μονάδες και ο S&P 500 ενισχύεται κατά 0,38%, στις 1.210 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, ανοδική κίνηση εκδηλώνεται στις βασικές ευρωπαϊκές αγορές, με τον δείκτη FTSE 100 του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου να σημειώνει κέρδη 0,36% στις 5.060 μονάδες, τον γαλλικό δείκτη CAC 40 να ενισχύεται κατά 0,42% στις 4.029 μονάδες και τον δείκτη Dax του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης να διαμορφώνεται στις 4.402 μονάδες με κέρδη 0,37%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v