Συνεχίζεται η πτώση στη Wall Street

Πτωτικά εξακολουθεί να κινείται η αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, η οποία πιέζεται τόσο από την υποχώρηση του δολαρίου όσο και από τη σημαντική ενίσχυση των τιμών του πετρελαίου που κινούνται πλέον πάνω από τα επίπεδα των 51 δολαρίων ανά βαρέλι. Πτώση σήμερα στην Ευρώπη.

Πτωτικά εξακολουθεί να κινείται η αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, η οποία πιέζεται τόσο από την υποχώρηση του δολαρίου όσο και από τη σημαντική ενίσχυση των τιμών του πετρελαίου που κινούνται πλέον πάνω από τα επίπεδα των 51 δολαρίων ανά βαρέλι. Πτώση σήμερα στις ευρωπαϊκές αγορές.

Η ”ευθυγράμμιση” των αποτελεσμάτων της Home Depot με τις εκτιμήσεις των αναλυτών δείχνει να έχει αρνητική επίδραση στους επενδυτές οι οποίοι, όπως εκτιμούν ξένοι αναλυτές, ανέμεναν κάτι περισσότερο.

Πιέσεις δέχονται και οι μετοχές των φαρμακευτικών εταιριών Merck και Pfizer, μετά τα κέρδη που κατέγραψαν την προηγούμενη Παρασκευή.

Στα θετικά της ημέρας, η ανακοίνωση για την διαμόρφωση του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ στα επίπεδα του 104, (έναντι του 105,1 όπου βρισκόταν τον Ιανουάριο), ήτοι πάνω από τις προβλέψεις των αναλυτών που ανέμεναν πτώση στο 103,4.

Η διαφημιστική εταιρία Omnicom ανακοίνωσε κερδοφορία που ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Ειδικότερα, η εταιρία ανακοίνωσε κέρδη τετάρτου τριμήνου της τάξεως των 236,5 εκ. δολ. ή 1,28 δολ. ανά μετοχή έναντι εκτιμήσεων για 1,25 δολ. και 1,12 δολ. που είχε αποφέρει στο αντίστοιχο τρίμηνο της προηγούμενης χρήσης.

Κέρδη για τη μετοχή της Kerr-Mc Gee Corp. η οποία ανακοίνωσε ότι ο δισεκατομμυριούχος οικονομολόγος Carl Icahn έχει καταθέσει αίτηση για αγορά μετοχών της εταιρίας, αξίας 1 δισ. δολαρίων.

Θετική και η κίνηση της Eon Labs Inc. η οποία θα εξαγορασθεί από την Novartis έναντι τιμήματος 31 δολαρίων ανά μετοχή.

Συγκεκριμένα, ο Dow Jones διαμορφώνεται στις 10.683 μονάδες με απώλειες 0,95%, ο Nasdaq υποχωρεί κατά 0,68% και κυμαίνεται στις 2.044 μονάδες, ενώ ο S&P 500 βρίσκεται στις 1.191 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 0,81%.

Πτωτικά κινήθηκαν σήμερα οι βασικές ευρωπαϊκές αγορές. Ο FTSE 100 στο Λονδίνο υποχώρησε κατά 0,55% και διαμορφώθηκε στις 5.032,90 μονάδες, ενώ ο DAX στη Φρανκφούρτη σημείωσε πτώση κατά 0,69% στις 4.323,21 μονάδες. Τέλος, στο Παρίσι ο CAC 40 ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στις 4.002,33 μονάδες με απώλειες 0,50%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v