Viacom: Ζημιές 18 δισ. δολαρίων στο δ’ τρίμηνο

Η Νο3 εταιρία ΜΜΕ των ΗΠΑ εμφάνιζε ζημίες της τάξης των 18,4 δισ. δολαρίων στο δ’ τρίμηνο, εξαιτίας του κόστους υποβάθμισης της αξίας ενεργητικού των επιχειρήσεων ραδιοφωνικών μεταδόσεων και εξωτερικής διαφήμισης.

Viacom: Ζημιές 18 δισ. δολαρίων στο δ’ τρίμηνο
Η Νο3 εταιρία μέσων ενημέρωσης και ψυχαγωγίας των ΗΠΑ εμφάνιζε ζημίες της τάξης των 18,4 δισ. δολαρίων στο δ’ τρίμηνο, εξαιτίας του κόστους υποβάθμισης της αξίας ενεργητικού των επιχειρήσεων ραδιοφωνικών μεταδόσεων και εξωτερικής διαφήμισης.

Ο κολοσσός των αμερικανικών μήντια ανακοίνωσε τριμηνιαίες ζημίες 18,44 δισ. δολ. σε σύγκριση με ζημίες 385,4 εκατ. δολαρίων στο αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Πλην των άπαξ δαπανών, τα κέρδη της εταιρίας διαμορφώθηκαν στα 42 σεντς ανά μετοχή έναντι 39 σεντς που περίμεναν οι αναλυτές. Τα έσοδα αυξήθηκαν 6% φτάνοντας στα 6,3 δισ. δολάρια, χαμηλότερα δηλαδή από τα 6,42 δισ. δολάρια που αναμένονταν.

Η εταιρία ανακοίνωσε ότι οι χρεώσεις των 18 δισ. δολ. οφείλονται στην ετήσια αναθεώρηση της αξίας των ενεργητικών του ομίλου και η υποβάθμιση των αποτιμήσεων των επιχειρήσεων ραδιοφώνου και εξωτερικής διαφήμισης καθρεφτίζουν την υποτονικότητα της αγοράς ραδιοφωνικών μεταδόσεων και το ανταγωνιστικό περιβάλλον στην διαφήμιση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v