Σταθεροποιητικές διαθέσεις στη Wall

Κλίμα νευρικότητας επικρατεί στην αμερικανική κεφαλαιαγορά, με τους επενδυτές να παρατηρούν την πετρελαϊκή τιμή να ξεπερνά ”εύκολα” τα 51 δολ. το βαρέλι. Σημαντικές πιέσεις στις μετοχές internet. Οριακές μεταβολές και στις ευρωπαϊκές αγορές.

Κλίμα νευρικότητας επικρατεί στην αμερικανική κεφαλαιαγορά, με τους επενδυτές να παρατηρούν την πετρελαϊκή τιμή να ξεπερνά ”εύκολα” τα 51 δολ. το βαρέλι. Σημαντικές πιέσεις στις μετοχές internet.

Ειδικότερα, η τιμή του πετρελαίου προσεγγίζει τα 52 δολάρια στην αγορά της Νέας Υόρκης, καθώς η ασυνήθιστη για την εποχή παγωνιά στις Ηνωμένες Πολιτείες και τη βόρειο Ευρώπη αναμένεται να αυξήσει τη ζήτηση, σε μια περίοδο που τα αποθέματα καυσίμων είναι χαμηλά. Το συμβόλαιο Μαρτίου διαμορφώνεται στα 51,75 δολάρια το βαρέλι με κέρδη 58 σεντς, κοντά στα υψηλότερα επίπεδα τεσσάρων μηνών των 51,6 δολ. που είχαν σημειωθεί στις αρχές της εβδομάδας.

Εν τω μεταξύ, στις μακροοικονομικές ανακοινώσεις της ημέρας, οι αιτήσεις για νέα επιδόματα ανεργίας που συμπληρώθηκαν την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 19 Φεβρουαρίου ανήλθαν σε 312.000, έναντι 302.000 την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ υποχώρηση κατά 0,9% σημείωσαν οι παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών τον Ιανουάριο. Οι αναλυτές περίμεναν διατήρηση των παραγγελιών στα ίδια επίπεδα με τον προηγούμενο μήνα.

Εν τω μεταξύ, σημαντικές πιέσεις δέχονται οι τίτλοι των μετοχών internet και κυρίως της Yahoo και της Google, μετά από έκθεση της PwC, που δείχνει επιβράδυνση των παγκόσμιων δαπανών online διαφήμισης στο τέταρτο τρίμηνο.

Στις υπόλοιπες επιχειρηματικές εξελίξεις, η International Business Machines προσέφερε εγγυήσεις στις αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές, ώστε να ξεπεράσουν τις αντιρρήσεις τους σχετικά με την πώληση της μονάδας κατασκευής ηλεκτρονικών υπολογιστών στην κινεζική Lenovo.

Η JC Penney ανακοίνωσε αύξηση των καθαρών κερδών κατά 40% στα 333 εκ. δολ. ή 1,16 δολ. ανά μετοχή στο τέταρτο τρίμηνο. Οι πωλήσεις ιδίων καταστημάτων ενισχύθηκαν κατά 3% και οι συνολικές πωλήσεις μειώθηκαν κατά 4% στα 6,07 δισ. δολ.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10.675,05 μονάδες με κέρδη 0,02%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται ανοδικά κατά 0,10%, στις 2.033,54 μονάδες και ο S&P 500 ενισχύεται κατά 0,05%, στις 1.191,79 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, οριακές μεταβολές παρουσιάζουν και οι βασικές ευρωπαϊκές αγορές, με τον δείκτη FTSE 100 του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου να σημειώνει κέρδη 0,05% στις 4.990,60 μονάδες, τον γαλλικό δείκτη CAC 40 να υποχωρεί οριακά κατά 0,01% στις 3.976,41 μονάδες και τον δείκτη Dax του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης να διαμορφώνεται στις 4.301,08 μονάδες με απώλειες 0,21%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v