Επανήλθε πάνω από τις 10.800 μονάδες ο Dow

Ανοδικά κινήθηκε σήμερα η Wall Street, η οποία ενισχύθηκε από τα νέα για τη διαμόρφωση του αμερικανικού ΑΕΠ σε επίπεδα ανώτερα των προβλέψεων, με τον Dow Jones να επιστρέφει και πάλι πάνω από τα επίπεδα των 10.800 μονάδων. Κέρδη σήμερα στην Ευρώπη, με Λονδίνο και Φρανκφούρτη να ανακάμπτουν.

Ανοδικά κινήθηκε σήμερα η Wall Street, η οποία ενισχύθηκε από τα νέα για τη διαμόρφωση του αμερικανικού ΑΕΠ σε επίπεδα ανώτερα των προβλέψεων, με τον Dow Jones να επιστρέφει και πάλι πάνω από τα επίπεδα των 10.800 μονάδων. Κέρδη σήμερα στις βασικές ευρωπαϊκές αγορές, με Λονδίνο και Φρανκφούρτη να ανακάμπτουν.

Συγκεκριμένα, ο ρυθμός ανάπτυξης των ΗΠΑ διαμορφώθηκε στο 3,8% στο τέταρτο τρίμηνο του 2004, έναντι 4% στο γ’ τρίμηνο και προσδοκιών της αγοράς για διαμόρφωση του μεγέθους στο 3,7%. Στο έτος, η ενίσχυση του αμερικανικού ΑΕΠ διαμορφώνεται πλέον στο 4,4%.

Αναλυτές ανέφεραν ότι η παραπάνω εξέλιξη καθησύχασε τους επενδυτές, μετά τις ανακοινώσεις για την πορεία των παραγγελιών διαρκών καταναλωτικών αγαθών και τα επίπεδα του πληθωρισμού που δημιούργησαν αυτήν την εβδομάδα ανάμικτα συναισθήματα στην αγορά.

Άνοδο σημείωσε ο τίτλος της Pulte Homes. Η δεύτερη μεγαλύτερη κατασκευάστρια κατοικιών στις ΗΠΑ επαναβεβαίωσε τις προβλέψεις της περί ανόδου της ετήσιας κερδοφορίας της κατά 20%.

Θετική η κίνηση της μετοχής της εταιρίας Synaptics η οποία ανακοίνωσε ότι τα προϊόντα της χρησιμοποιούνται στη νέα έκδοση του iPod που παρουσίασε η Apple Computers.

Ενδιαφέρον εκδηλώθηκε και για μετοχές εταιριών του λιανεμπορίου όπως η Kohl’s η οποία ανακοίνωσε αύξηση κερδών για το τέταρτο τρίμηνο η οποία ξεπέρασε τις προσδοκίες των αναλυτών.

Κέρδη αποκομίζει η μετοχή της Exxon Mobil μετά την αναβάθμιση της Prudential τόσο για την μετοχή όσο και για τον κλάδο πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Κινητικότητα εμφανίζουν οι μετοχές του κλάδου των τηλεπικοινωνιών. Τόσο η μετοχή της MCI (”μήλον της έριδος” μεταξύ Verizon Communications και Qwest Communications) όσο και οι μετοχές των της Qwest, ενώ αντίθετα η Verizon κατάφερε να αποκομίσει κέρδη.



Κατά τη διάρκεια conference call για τις προβλέψεις σχετικά με τα μεγέθη της η MCI ανακοίνωσε ότι η εξαγορά της από την Verizon δεν είναι σίγουρη καθώς θα εξετάσει και την βελτιωμένη προσφορά της Qwest.

Πτώση για τη μετοχή της Clear Channel Communications η οποία ανακοίνωσε ζημίες κατά το τέταρτο τρίμηνο.

Παράλληλα, μεταξύ των μετοχών του Dow που εμφάνισαν απώλειες ήταν εκείνες των εταιριών Walt Disney, Merck και Microsoft.

Το δικαίωμα του ΟΤΕ υποχώρησε 2,21%, στα 9,74 δολάρια, ενώ το ADR της Εθνικής εμφάνισε πτώση 3,21%, στα 7,54 δολάρια. Κέρδη 0,50% για το δικαίωμα της 3Ε, στα 26,18 δολάρια.

Συγκεκριμένα, ο Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,86% στις 10.841 μονάδες, ο Nasdaq διαμορφώθηκε στις 2.065 μονάδες, με κέρδη 0,67%, ενώ ο S&P 500 ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στις 1.211 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο κατά 0,93%.

Σημαντικά κέρδη αποκόμισαν σήμερα οι βασικές ευρωπαϊκές αγορές. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύθηκε 0,70% στις 5.006,80 μονάδες, ο DAX στη Φρανκφούρτη σημείωσε άνοδο 1,03% και έκλεισε στις 4.348,64 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι διαμορφώθηκε στις 4.034,57 μονάδες με κέρδη 1,43%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v