Federated-May: Νέα συγχώνευση στο εμπόριο ΗΠΑ

Η Federated συμφώνησε για την εξαγορά της May Department Stores προς 10 δισ. δολάρια σε μια κίνηση που δημιουργεί την δεύτερη μεγαλύτερη αλυσίδα πολυκαταστημάτων στην αμερικανική αγορά.

Federated-May: Νέα συγχώνευση στο εμπόριο ΗΠΑ
Η Federated Department Stores, ιδιοκτήτρια των αλυσίδων υπεραγορών Macy’s και Bloomingdale’s, συμφώνησε για την εξαγορά της May Department Stores προς 10 δισ. δολάρια σε μια κίνηση που δημιουργεί την δεύτερη μεγαλύτερη αλυσίδα πολυκαταστημάτων στην αμερικανική αγορά.

Η συμφωνία, που αναμένεται να επιβεβαιωθεί μέσα στην ημέρα, δημιουργεί μια εταιρία με 1.600 καταστήματα και πωλήσεις ύψους 31,2 δισ. δολαρίων.

Είναι δε η δεύτερη κορυφαία συμμαχία στον χώρο του εμπορίου λιανικών πωλήσεων, μετά την εξαγορά της Sears, Roebuck & Co. από την Kmart προς 11 δισ. δολ. το Νοέμβριο, ενός ομίλου που διαθέτει 3.400 καταστήματα και πραγματοποιεί ετήσιες πωλήσεις 55 δισ. δολαρίων.

Οι μεγάλες αλυσίδες λιανεμπορίου στις ΗΠΑ υποχρεώνονται να ενωθούν για να αντιμετωπίσουν τον ανταγωνισμό από τις επιχειρήσεις φθηνών προϊόντων όπως η Target (5% αύξηση πωλήσεων πέρσι) αλλά και από τις αλυσίδες πολυτελών ειδών όπως η Neiman Marcus (αύξηση πωλήσεων 12% πέρσι.)

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v