Αρνητικές διαθέσεις στη Wall εν’ όψει Greenspan

Σε χαμηλότερα επίπεδα κινούνται οι τίτλοι στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, με την πλειοψηφία των επενδυτών να τηρεί στάση αναμονής εν όψει της ομιλίας του Alan Greenspan ενώπιον του Κογκρέσου αργότερα εντός της ημέρας.

Σε χαμηλότερα επίπεδα κινούνται οι τίτλοι στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, με την πλειοψηφία των επενδυτών να τηρεί στάση αναμονής εν όψει της ομιλίας του Alan Greenspan ενώπιον του Κογκρέσου αργότερα εντός της ημέρας.

Η ομιλία του προέδρου της Federal Reserve προκαλεί την ενίσχυση του δολαρίου έναντι του ευρώ και του γεν, καθώς οι επενδυτές τοποθετούνται στο σενάριο αισιοδοξίας του κεντρικού τραπεζίτη για το αμερικανικό έλλειμμα καθώς και σε διατήρηση της φρασεολογίας για ”μετριασμένη” πολιτική στις αυξήσεις επιτοκίων.

”Η αγορά είναι αισιόδοξη ότι ο Greenspan θα εμφανιστεί θετικός για το έλλειμμα, κάτι που αναμένεται να στηρίξει το αμερικανικό νόμισμα”, σχολιάζει ο Toshihiko Masaki, treasurer της China Construction Bank.

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις, η Verizon Communications δήλωσε πως έφθασε σε συμφωνία με την MCI, ότι η τελευταία θα μπορεί να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις συγχώνευσης με την Qwest Communications έως τις 17 Μαρτίου.

Η Electronic Data Systems Corp., επιβεβαίωσε ότι δική της κοινοπραξία κέρδισε δεκαετές συμβόλαιο αξίας 4 δισ. δολ. για την αναβάθμιση των υπολογιστών του βρετανικού Υπουργείου Άμυνας.

Στο μέτωπο των αναλυτών, η Deutsche Bank αναβάθμισε τη σύστασή της για την Federated Department Stores σε ”buy” από ”hold”, αποδίδοντας την αλλαγή στην επιτάχυνση των πωλήσεων, την εισαγωγή δικού της εμπορικού σήματος καθώς και τις συνεργίες που προκύπτουν από την εξαγορά της May Department Stores.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10.781,05 μονάδες με απώλειες 0,44%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται πτωτικά κατά 0,60%, στις 2.058,54 μονάδες και ο S&P 500 υποχωρείκατά 0,48%, στις 1.204,79 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, πτωτικές τάσεις επικρατούν και στις βασικές ευρωπαϊκές αγορές, με τον δείκτη FTSE 100 του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου να καταγράφει απώλειες 0,67% στις 4.967,60 μονάδες, τον γαλλικό δείκτη CAC 40 να υποχωρεί κατά 0,53% στις 4.033,41 μονάδες και τον δείκτη Dax του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης να διαμορφώνεται στις 4.363,08 μονάδες με απώλειες 0,45%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v