Κέρδη στη Wall με οδηγό τον κλάδο ημιαγωγών

Θετικό κλίμα επικράτησε σήμερα στη Wall Street, με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στα σημάδια ανάκαμψης που εμφανίζει ο τομέας των ημιαγωγών, αλλά και στα νέα για τις κατασκευαστικές δαπάνες. Κέρδη αποκόμισαν σήμερα και οι βασικές ευρωπαϊκές αγορές.

Θετικό κλίμα επικράτησε σήμερα στη Wall Street, με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στα σημάδια ανάκαμψης που εμφανίζει ο τομέας των ημιαγωγών, αλλά και στα νέα για τις κατασκευαστικές δαπάνες. Κέρδη αποκόμισαν σήμερα και οι βασικές ευρωπαϊκές αγορές.

Η JP Morgan Securities αναβάθμισε τις εκτιμήσεις της για τις μετοχές των ημιαγωγών, αποδίδοντας την εκτίμησή της στις θετικές προοπτικές που διαβλέπει για τον τεχνολογικό κλάδο.

Σε αντίστοιχη κίνηση προχώρησε τη Δευτέρα το βράδυ και η Lehman Brothers, αναβαθμίζοντας τις συστάσεις του για τις προοπτικές του κλάδου μετά τα πρόσφατα κέρδη που κατέγραψαν οι μετοχές των ημιαγωγών. Από τις 31 Ιανουαρίου, ο κλαδικός δείκτης Philly Stocks Index έχει σημειώσει κέρδη της τάξεως του 8,3%.

Παράλληλα, οι κατασκευαστικές δαπάνες ενισχύθηκαν κατά 0,7% τον Ιανουάριο σε μηνιαία βάση, έναντι αύξησης 0,4% που ανέμεναν οι αναλυτές.

Ανοδικά κινήθηκαν οι μετοχές των εταιριών του κλάδου ημιαγωγών Intel, Texas Instruments, Fairchild Semiconductor, Cypress Semiconductor και National Semiconductor.

Θετική η εικόνα για τις μετοχές των εταιριών Qwest Communications, MCI και Verizon καθώς συνεχίζεται η ”μάχη” για την εξαγορά της δεύτερης.

Κέρδη για τις μετοχές της Johnson & Johnson μετά την αναβάθμιση των προϊόντων της εταιρίας από την Merrill Lynch η οποία προβλέπει βελτίωση της κερδοφορίας κατά το 2005.

Ενδιαφέρον εκδηλώθηκε για την Caterpillar η οποία ανακοίνωσε την πρόθεση της να προχωρήσει σε αναβάθμιση της τιμής του εξοπλισμού και των μηχανών της κατά 1%-5%.

Αντίθετα, πτωτικά κινήθηκαν και σήμερα οι μετοχές της General Motors μετά την ανακοίνωση για πτώση των πωλήσεων αυτοκινήτων το Φεβρουάριο κατά 12%.

Κινητικότητα εμφάνισαν οι μετοχές τόσο των αεροπορικών εταιριών όσο και των εταιριών ενέργειας λόγω της πτωτικής κίνησης των τιμών του πετρελαίου.

Το δικαίωμα του ΟΤΕ ενισχύθηκε 0,84%, στα 9,58 δολάρια, ενώ το ADR της Εθνικής υποχώρησε 0,78%, στα 7,59 δολάρια. Κέρδη 0,93% για το δικαίωμα της 3Ε, στα 27,10 δολάρια.

Συγκεκριμένα, ο Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,59% στις 10.830 μονάδες, ο Nasdaq διαμορφώθηκε στις 2.071 μονάδες, με κέρδη 0,95%, ενώ ο S&P 500 ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στις 1.210 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο κατά 0,57%.

Ανοδικά κινήθηκαν σήμερα οι βασικές ευρωπαϊκές αγορές. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύθηκε 0,64% στις 5.000,50 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX αποκόμισε κέρδη 0,76% και έκλεισε στις 4.383,62 μονάδες ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στις 4.054,98 μονάδες με κέρδη 0,69%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v