Θετικό κλίμα σε Nasdaq

Ήπια ανοδική τάση εκδηλώνεται στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, με το επενδυτικό ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στον τομέα των ημιαγωγών που εμφανίζει σημάδια ανάκαμψης, λαμβάνοντας και τη στήριξη των αναλυτών.

Ήπια ανοδική τάση εκδηλώνεται στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, με το επενδυτικό ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στον τομέα των ημιαγωγών που εμφανίζει σημάδια ανάκαμψης, λαμβάνοντας και τη στήριξη των αναλυτών.

Στο θετικό κλίμα που διαμορφώνεται συμβάλλει και η υποχώρηση του πετρελαίου, το οποίο, μετά την ανοδική τάση των τελευταίων ημερών, υποχωρεί σήμερα στα 51 δολάρια το βαρέλι στην αγορά της Νέας Υόρκης.

Η JP Morgan Securities αναβάθμισε τις εκτιμήσεις της για τις μετοχές των ημιαγωγών, αποδίδοντας την εκτίμησή της στις θετικές προοπτικές που διαβλέπει για τον τεχνολογικό κλάδο.

Σε αντίστοιχη κίνηση προχώρησε τη Δευτέρα το βράδυ και η Lehman Brothers, αναβαθμίζοντας τις συστάσεις του για τις προοπτικές του κλάδου μετά τα πρόσφατα κέρδη που κατέγραψαν οι μετοχές των ημιαγωγών. Από τις 31 Ιανουαρίου, ο κλαδικός δείκτης Philly Stocks Index έχει σημειώσει κέρδη της τάξεως του 8,3%.

Η JP Morgan αναβάθμισε τη σύστασή της για τη μετοχή της Intel σε ”overweight” και για τη μετοχή της Texas Instruments σε ”neutral”, προχωρώντας σε αντίστοιχες αναβαθμίσεις για τις Fairchild Semiconductor, Cypress Semiconductor και National Semiconductor.

Εν τω μεταξύ, η Toys R Us, πιέζει τις εταιρίες που έχουν καταθέσει προσφορές για τον κλάδο των λιανικών πωλήσεων παιχνιδιών της, να βελτιώσουν τις προσφορές τους, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal. Το τίμημα ενός ενδεχόμενου deal εξαγοράς εκτιμάται στα 3-3,5 δισ. δολ.

Η Marsh & McLennan μείωσε το μέρισμα που αποδίδει στους μετόχους της κατά το ήμισυ, στα 17 σεντς ανά μετοχή, ενώ ανακοίνωσε επίσης και την περικοπή 2.500 θέσεων εργασίας, στην προσπάθειά της να ανακάμψει μετά τις δικαστικές της περιπέτειες με την εισαγγελική αρχή της Νέας Υόρκης.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10.800,05 μονάδες με κέρδη 0,32%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται ανοδικά κατά 0,52%, στις 2.062,54 μονάδες και ο S&P 500 ενισχύεται κατά 0,27%, στις 1.206,79 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, θετικές τάσεις εκδηλώνονται και στις βασικές ευρωπαϊκές αγορές, με τον δείκτη FTSE 100 του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου να σημειώνει κέρδη 0,53% στις 4.994,60 μονάδες, τον γαλλικό δείκτη CAC 40 να ενισχύεται κατά 0,70% στις 4.055,41 μονάδες και τον δείκτη Dax του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης να διαμορφώνεται στις 4.369,08 μονάδες με κέρδη 0,43%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v