Αλλαγή κλίματος και κέρδη στη Wall λόγω Γκρίνσπαν

Σε θετικό έδαφος διαμορφώνονται πλέον οι δείκτες της αμερικανικής χρηματιστηριακής αγοράς, με τους επενδυτές να δείχνουν ανακουφισμένοι από την ομιλία του Alan Greenspan ενώπιον του Κογκρέσου και κυρίως, από την έλλειψη αναφορών σε επιτόκια και πληθωρισμό. Με οριακές μεταβολές έκλεισαν οι ευρωαγορές.

Σε θετικό έδαφος διαμορφώνονται πλέον οι δείκτες της αμερικανικής χρηματιστηριακής αγοράς, με τους επενδυτές να δείχνουν ανακουφισμένοι από την ομιλία του Alan Greenspan ενώπιον του Κογκρέσου και κυρίως, από την έλλειψη αναφορών σε επιτόκια και πληθωρισμό.

”Η χρηματιστηριακή αγορά επιδίδεται σε ράλι μετά τα σχόλια του Greenspan, καθώς ο κεντρικός τραπεζίτης δεν αναφέρθηκε επίτηδες στα επιτόκια και στην προοπτική ενίσχυσης του πληθωρισμού”, τόνισε ο Michael Sheldon της Spencer Clarke LLC.

Ειδικότερα, ο κ. Greenspan επεσήμανε ότι δεν είναι πιθανή η βελτίωση της εικόνας του δημοσιονομικού ελλείμματος των ΗΠΑ στα επόμενα χρόνια εάν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα για τον περιορισμό του.

Ο κ. Greenspan επεσήμανε πως το Κογκρέσο θα πρέπει να αναζητήσει άλλους τρόπους μείωσης του ελλείμματος, εκτός της ενίσχυσης της φορολογίας, η οποία θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις, η Verizon Communications δήλωσε πως έφθασε σε συμφωνία με την MCI, ότι η τελευταία θα μπορεί να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις συγχώνευσης με την Qwest Communications έως τις 17 Μαρτίου.

Η Electronic Data Systems Corp., επιβεβαίωσε ότι δική της κοινοπραξία κέρδισε δεκαετές συμβόλαιο αξίας 4 δισ. δολ. για την αναβάθμιση των υπολογιστών του βρετανικού Υπουργείου Άμυνας.

Στο μέτωπο των αναλυτών, η Deutsche Bank αναβάθμισε τη σύστασή της για την Federated Department Stores σε ”buy” από ”hold”, αποδίδοντας την αλλαγή στην επιτάχυνση των πωλήσεων, την εισαγωγή δικού της εμπορικού σήματος καθώς και τις συνεργίες που προκύπτουν από την εξαγορά της May Department Stores.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10.852,05 μονάδες με κέρδη 0,22%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται ανοδικά κατά 0,46%, στις 2.080,54 μονάδες και ο S&P 500 ενισχύεται κατά 0,32%, στις 1.214,79 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, με οριακές μεταβολές έκλεισαν και οι βασικές ευρωπαϊκές αγορές, με τον δείκτη FTSE 100 του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου να σημειώνει απώλειες 0,15% στις 4.992,80 μονάδες, τον γαλλικό δείκτη CAC 40 να ενισχύεται κατά 0,19% στις 4.062,72 μονάδες και τον δείκτη Dax του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης να κλείνει με κέρδη 0,22% στις 4.393,43 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v