Παρέδωσε τα κέρδη η Wall λόγω πετρελαίου (update)

Σε αρνητικό έδαφος ”πέρασε” η Wall Street, μετά τη νέα ενίσχυση που καταγράφουν οι πετρελαϊκές τιμές εξανεμίζοντας τον αρχικό ενθουσιασμό που προήλθε από τα μακροοικονομικά στοιχεία και τις πωλήσεις της Wal Mart. Kρδη στο Λονδίνο. Απώλειες σε Παρίσι, Φρανκφούρτη

Σε αρνητικό έδαφος ”πέρασε” η Wall Street, μετά τη νέα ενίσχυση που καταγράφουν οι πετρελαϊκές τιμές, εξανεμίζοντας τον αρχικό ενθουσιασμό που προήλθε από τα μακροοικονομικά στοιχεία και τις πωλήσεις της Wal Mart.

Νωρίτερα, ανακοινώθηκε ότι συμπληρώθηκαν 310.000 νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 26 Φεβρουαρίου, έναντι 312.000 αιτήσεις την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα.

Εν τω μεταξύ, σημαντική ενίσχυση σημείωσε ο δείκτης παραγωγικότητας των αμερικανικών επιχειρήσεων στο τέταρτο τρίμηνο του 2004, ο οποίος αναθεωρήθηκε στο 2,1% από 0,8% στην πρώιμη καταμέτρηση.

Επενδυτικό ενδιαφέρον εκδηλώνεται για τη μετοχή της Wal Mart, η οποία ανακοίνωσε αύξηση πωλήσεων στα καταστήματά της, κατά 4,1% το Φεβρουάριο, προσδοκώντας αντίστοιχη ανάπτυξη πωλήσεων και για το Μάρτιο.

Μετά τις αναβαθμίσεις των εκτιμήσεων των JP Morgan και Prudential για τις προοπτικές του κλάδου των ημιαγωγών, η πρόβλεψη της νοτιοκορεατικής Hynix Semiconductors για συρρίκνωση των τιμών των ημιαγωγών κατά 30% εφέτος προκάλεσε εκνευρισμό στους επενδυτές.

Η κλαδική ένωση στις ΗΠΑ πάντως ανακοίνωσε ότι οι παγκόσμιες πωλήσεις μικροεπεξεργαστών ανήλθαν σε 18,3 δισ. δολ. τον Ιανουάριο, σημειώνοντας κάμψη κατά 0,5% από τα επίπεδα του Δεκεμβρίου, την οποία εκτιμά ως εποχιακή.

Κατά 4,5% ενισχύεται η μετοχή της AstraZecenca μετά το ευνοϊκό πόρισμα της FDA για το φάρμακο Crestor.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10.785 μονάδες με απώλειες 0,25%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται καθοδικά κατά 0,76%, στις 2.051 μονάδες και ο S&P 500 υποχωρεί κατά 0,32%, στις 1.206 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, ο FTSE 100 του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου σημείωσε κέρδη 0,44% στις 5.014 μονάδες, ο γαλλικός δείκτη CAC 40 υποχώρησε κατά 0,03% στις 4.061 μονάδες και ο δείκτης Dax του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης διαμορφώθηκε στις 4.373 μονάδες με απώλειες 0,46%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v