Προειδοποίηση Hynix για τις πωλήσεις μικροτσίπ

Η Hynix Semiconductor, δεύτερη στον κόσμο στην κατασκευή μικροεπεξεργαστών μνήμης μετά την Samsung, ανακοινωσε ότι περιμένει πτώση τιμών στις τιμές χονδρικής της τάξης του 30% φέτος εξαιτίας της πλεονάζουσας παραγωγής.

Προειδοποίηση Hynix για τις πωλήσεις μικροτσίπ
Η Hynix Semiconductor, δεύτερη στον κόσμο στην κατασκευή μικροεπεξεργαστών μνήμης μετά την Samsung, κατέθεσε κέρδη δ’ τριμήνου χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις και δήλωσε ότι περιμένει πτώση τιμών στις τιμές χονδρικής της τάξης του 30% φέτος εξαιτίας της πλεονάζουσας παραγωγής.

Η προειδοποίηση του νοτιοκορεάτικου ομίλου προκάλεσε απογοήτευση στον χώρο και πτώση τιμών στις μετοχές του κλάδου ημιαγωγών σε ΗΠΑ και Ευρώπη.

Τα καθαρά κέρδη της Hynix διαμορφώθηκαν στα 186 δισ. γουόν σε σύγκριση με 525 δισ. γουόν που περίμεναν οι αναλυτές και έναντι ζημιών 881 δισ. γουόν στο αντίστοιχο περσινό διάστημα. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν 15% χάρη στην βελτίωση της ζήτησης από τους κατασκευαστές ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Η Merrill Lynch ανακοίνωσε λίγο μετά την δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων της Hynix ότι ότι δεν περιμένει ανάκαμψη στις τιμές επεξεργαστών πριν το γ’ τρίμηνο του έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v