Bill Gates: Ο βασιλιάς των PC έγινε Ιππότης

Τον τίτλο του Ιππότη έλαβε από τη Βασίλισσα Ελισάβετ ο ”βασιλιάς των κομπιούτερ” δηλώνοντας ότι είναι ”μεγάλη τιμή” να αναγνωρίζεται η φιλανθρωπική του δραστηριότητα και η επιχειρηματική του αξιοσύνη.

Bill Gates: Ο βασιλιάς των PC έγινε Ιππότης
Τον τίτλο του Ιππότη έλαβε από τη Βασίλισσα Ελισάβετ ο ”βασιλιάς των κομπιούτερ” Bill Gates. Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο δήλωσε ότι είναι ”μεγάλη τιμή” να αναγνωρίζεται η φιλανθρωπική του δραστηριότητα και η επιχειρηματική του αξιοσύνη.

Επειδή ο 48χρονος ιδιοκτήτης της Microsoft έχει αμερικανική υπηκοότητα δεν μπορεί να του απονεμηθεί ο τίτλος του ”Σερ”, αλλά χρίστηκε Ιππότης του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας και έχει πλέον το δικαίωμα να φέρει τα διακριτικά του σώματος, ΚΒΕ (Knight Commander of the Order of the British Empire).

Στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ όπου πραγματοποιήθηκε η τελετή του χρίσματος τον συνόδευσε η σύζυγός του Melinda.

Το ίδρυμα Bill και Melinda Gates Foundation, ανάμεσα στις φιλανθρωπικές του δραστηριότητες, έχει επενδύσει πολλά εκατομμύρια δολάρια για έρευνες σε εμβόλια καταπολέμησης του AIDS και πρόσφατα καθιέρωσε πρόγραμμα υποτροφιών για σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v