Διατηρείται το θετικό κλίμα στη Wall

Με ενθουσιασμό υποδέχονται οι επενδυτές τα θετικά μακροοικονομικά νέα από το μέτωπο της αγοράς εργασίας, ωθώντας υψηλότερα τους δείκτες, που ”αντιμάχονται” νέα επίπεδα αντίστασης. Κέρδη σε Λονδίνο, Παρίσι. Υψηλότερα των 4.423 μονάδων ο Dax.

Με ενθουσιασμό υποδέχονται οι επενδυτές τα θετικά μακροοικονομικά νέα από το μέτωπο της αγοράς εργασίας, ωθώντας υψηλότερα τους δείκτες, που ”αντιμάχονται” νέα επίπεδα αντίστασης. Κέρδη σε Λονδίνο, Παρίσι. Υψηλότερα των 4.423 μονάδων ο Dax.

Aναλυτικότερα, η αμερικανική οικονομία παρήγαγε 262.000 νέες θέσεις εργασίας το Φεβρουάριο, έναντι 146.000 θέσεων τον Ιανουάριο και εκτιμήσεων των αναλυτών για 225.000 νέες θέσεις εργασίας. Το ποσοστό ανεργίας διαμορφώθηκε στο 5,4% από 5,2% στο διάστημα αυτό.

Όπως επισημαίνει και ο Peter Stoneham την Thomson IFR, η ανακοίνωση είναι ιδιαίτερα φιλική προς την αγορά, καθώς οι νέες θέσεις ήταν αρκετές για να διώξουν τους φόβους επιβράδυνσης της οικονομικής δραστηριότητας, αλλά δεν εμφανίζονται αρκετά ισχυρές ώστε να προκαλέσουν επιθετικότερη πολιτική από την Federal Reserve στο μέτωπο της νομισματικής πολιτικής.

Εν τω μεταξύ, νέες ανησυχίες έχει πυροδοτήσει η εκτίναξη του πετρελαίου στα επίπεδα των 53,5 δολάρια το βαρέλι, η οποία, όπως εξηγούν οι αναλυτές, αποτελεί τροχοπέδη σε κάθε ανοδική κίνηση στις χρηματιστηριακές αγορές.

Σύμφωνα πάντως με το Dow Jones Newswires, ο OPEC δεν πρόκειται να μειώσει την παραγωγή του στη σημερινή συνεδρίαση. Ωστόσο, η Lehman Brothers τόνισε ότι εκτιμά πως η τιμή του πετρελαίου θα παραμείνει πάνω από τα επίπεδα των 40 δολ. το βαρέλι για το σύνολο του έτους.

Επενδυτικό ενδιαφέρον εκδηλώνεται για τη μετοχή της Dell, μετά από ανακοίνωση προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών αξίας 10 δισ. δολ. από την εταιρία.

Στο μέτωπο των αναλυτών, η Deutsche Bank υποβάθμισε τη σύστασή της για τη μετοχή της Fox Entertainment σε ”hold από ”buy” μετά την κατάθεση νέας, βελτιωμένης κατά 7,4% προσφοράς για την εξαγορά της από την News Corp. Η επενδυτική τράπεζα μείωσε τη σύστασή της εκτιμώντας ότι τα επίπεδα της προσφοράς είναι αποτυπωμένα ήδη στην τιμή της.

Στις 10.927 μονάδες βρίσκεται ο δείκτης Dow, με κέρδη 0,87%, ενώ στις 2.071 μονάδες κινείται ο Nasdaq, με κέρδη 0,63%. Ανοδικά κατά 1,06% ο S&P στις 1.223.

Εν τω μεταξύ με κέρδη 0,43% έκλεισε ο FTSE 100, στις 5.036 μονάδες, ενώ κέρδη 1,15% κατέγραψε ο Dax, στις 4.423 μονάδες. Σε θετικό έδαφος και ο Cac, με κέρδη 0,74%, στις 4.091 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v