Ανεβαίνει ο πήχης για την ανάπτυξη ΗΠΑ (upd)

Οι αυξημένες επιχειρηματικές δαπάνες σε εγκαταστάσεις και εξοπλισμό οδηγούν τους οικονομολόγους σε αναβάθμιση των προβλέψεων για την αμερικανική ανάπτυξη, ενώ και ο Bill Gates δηλώνει ότι η οικονομία των ΗΠΑ είναι ”πολύ δυνατή”.

Ανεβαίνει ο πήχης για την ανάπτυξη ΗΠΑ (upd)
Οι αυξημένες επιχειρηματικές δαπάνες σε εγκαταστάσεις και εξοπλισμό οδηγούν τους οικονομολόγους σε αναβάθμιση των προβλέψεων για την ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας στο α΄ τρίμηνο, σύμφωνα με την τελευταία μηνιαία έρευνα του Bloomberg News.

Στο τρίμηνο Ιανουαρίου – Μαρτίου η οικονομία προβλέπεται να διευρυνθεί με ρυθμό 4% σε ετήσια βάση, ενώ τον περασμένο μήνα οι οικονομολόγοι πίστευαν ότι η ανάπτυξη στο εν λόγω διάστημα θα διαμορφωθεί στο 3,6%. Στο δ΄ τρίμηνο 2004 το αμερικανικό ΑΕΠ είχε σημειώσει άνοδο 3,8%.

Εν τω μεταξύ και ο πρόεδρος της Microsoft και πλουσιότερος πολίτης του πλανήτη, ο Bill Gates, έκανε πολύ αισιόδοξα σχόλια για την αμερικανική οικονομία, την οποία χαρακτήρισε ”πολύ δυνατή” προσθέτοντας ότι υπάρχει σημαντική διάθεση για επενδύσεις σε νέα τεχνολογικά έργα.

”Η διάθεση για επενδύσεις στην τεχνολογία της πληροφορίας είναι αρκετά υψηλή –όχι όσο ήταν στην δεκαετία του ’90 αλλά ούτως ή άλλως πιθανότατα τέτοια νούμερα δεν πρόκειται να ξαναδούμε στη ζωή μας.”

Ο Gates που τον Ιανουάριο είχε δηλώσει ότι ”ποντάρει σε πτώση του δολαρίου” δεν σχολίασε τις τρέχουσες θέσεις του στις αγορές συναλλάγματος, αλλά περιορίστηκε να σχολιάσει ότι η πτώση του δολαρίου έχει πάντως ευνοήσει τις εταιρίες λογισμικών, όπως η Microsoft.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v