Στο επίκεντρο των πιέσεων ο Nasdaq

Μικτές τάσεις επικρατούν στη Wall Street με τον δείκτη υψηλής τεχνολογίας Nasdaq να βρίσκεται στο επίκεντρο των πιέσεων καθώς οι επενδυτές φαίνεται να προεξοφλούν τα όσα αναμένεται να ανακοινώσει η εταιρία Intel.

Μικτές τάσεις επικρατούν στη Wall Street με τον δείκτη υψηλής τεχνολογίας Nasdaq να βρίσκεται στο επίκεντρο των πιέσεων καθώς οι επενδυτές φαίνεται να προεξοφλούν τα όσα αναμένεται να ανακοινώσει η εταιρία Intel και τον Dow Jones να κινείται περισσότερο σταθεροποιητικά. Με πτώση έκλεισε η Ευρώπη.

Ειδικότερα, η Intel θα ανακοινώσει τις πρώτες εκτιμήσεις της για τα αποτελέσματα χρήσης α΄ τριμήνου, με τους αναλυτές να εκφράζουν φόβους ότι δεν θα ανταποκριθούν στις προηγούμενες προβλέψεις και θα ασκήσουν πιέσεις στον τεχνολογικό κλάδο. Η μετοχή της εταιρίας εμφανίζει υποχώρηση.

Παράλληλα, όπως επισημαίνουν οι αναλυτές, δεν έχουν εκλείψει οι ανησυχίες για νέα αναζωπύρωση του πληθωρισμού, παρά την υποχώρηση που εμφανίζουν οι τιμές του ”μαύρου χρυσού” στην αγορά της Νέας Υόρκης.

Στο μέτωπο της μακροοικονομίας, αναπάντεχη αύξηση σημείωσαν οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 5 Μαρτίου και διαμορφώθηκαν στις 327.000, με τους αναλυτές να αναμένουν πτώση στις 309.000.

Επιπροσθέτως, αύξηση 1,1% σημείωσαν τα αποθέματα χονδρικής Ιανουαρίου στις ΗΠΑ, ενώ οι αναλυτές εκτιμούσαν αύξηση της τάξεως του 0,6%. Αναλυτές της αγοράς τονίζουν πως αν το ύψος των αποθεμάτων κινηθεί υψηλότερα των πωλήσεων τότε ίσως δημιουργεί πρόβλημα στην οικονομική ανάπτυξη.

Υποχώρηση εμφανίζει η Delta Air Lines Inc. η οποία επανέλαβε τις εκτιμήσεις της περί σημαντικών απωλειών το 2005.

Πτώση για την EchStar Communications Corp., τη δεύτερη μεγαλύτερη εταιριών δορυφορικής τηλεόρασης στις ΗΠΑ, η οποία φημολογείται ότι προχώρησε σε παράνομες συναλλαγές με προμηθευτές.

Η Merrill Lynch υποβάθμισε τη μετοχή της Devon Energy Corp. και τρεις ακόμη εταιρίες πετρελαίου και φυσικού αερίου σε ”neutral” από ”buy”, λόγω των ανησυχιών ότι οι ενεργειακές τιμές δεν δικαιολογούν περαιτέρω άνοδο των εν λόγω τίτλων.

Κέρδη για τη μετοχή της εταιρίας Motorola Inc., η οποία αναβαθμίστηκε σε ”buy” από ”hold” από την Deutsche Bank.

Θετική η κίνηση της Toys R Us, μετά τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγω για προσφορά εξαγοράς από την Cerberus Capital Management και την Goldman Sachs Group Inc. ύψους 5 δισ. δολαρίων.

Συγκεκριμένα, ο Nasdaq καταγράφει πτώση 0,66% και διαμορφώνεται στις 2.047 μονάδες, ο Dow Jones ενισχύεται οριακά 0,02% στις 10.807 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κυμαίνεται στις 1.204 μονάδες με μικρή πτώση 0,18%.

Με πτώση έκλεισαν οι βασικές ευρωπαϊκές αγορές. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχώρησε 0,68% στις 4.962,10 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX σημείωσε πτώση 0,86% και διαμορφώθηκε στις 4.337,68 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση με απώλειες 0,70% στις 4.038,21 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v