Συνεχίζονται οι πιέσεις στη Wall

Συνεχίζονται οι πιέσεις στη Wall Street καθώς η ανοδική κίνηση των τιμών του πετρελαίου κοντά σε υψηλά επίπεδα εντείνει τις ανησυχίες για αναζωπύρωση του πληθωρισμού. Πτωτικά κινήθηκαν σήμερα οι βασικές ευρωπαϊκές αγορές.

Συνεχίζονται οι πιέσεις στη Wall Street καθώς η ανοδική κίνηση των τιμών του πετρελαίου κοντά σε υψηλά επίπεδα εντείνει τις ανησυχίες για αναζωπύρωση του πληθωρισμού. Πτωτικά κινήθηκαν σήμερα οι βασικές ευρωπαϊκές αγορές.

Παρά τη δημοσιοποίηση κυβερνητικής έκθεσης η οποία δείχνει αύξηση των αποθεμάτων του αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ μεγαλύτερη της αναμενόμενης, η τιμή του προϊόντος στην αγορά της Νέας Υόρκης, κινείται πάνω από τα 55 δολάρια ανά βαρέλι, προσεγγίζοντας το ιστορικό ρεκόρ των 55,67 δολαρίων που είχε σημειωθεί πέρσι τον Οκτώβριο.

Πιέσεις δέχονται μετοχές εταιριών ακίνητης περιουσίας και κοινής ωφέλειας, όπως η Consolidated Edison Inc., η οποία κατέχει την μονάδα ηλεκτρισμού της πόλης της Ν.Υόρκης, αλλά και η Equity Residential, η μεγαλύτερη εταιρία διαμερισμάτων στις ΗΠΑ.

Κέρδη για τη μετοχή της εταιρίας Intel η οποία, σύμφωνα με αναλυτές της JP Morgan Chase & Co. αναμένεται να ανακοινώσει έσοδα για το τρέχον τρίμηνο εντός των υψηλότερων προβλέψεων, ήτοι μεταξύ 8,8 και 9,4 δισ. δολαρίων.

Μικρά κέρδη αποκομίζει η μετοχή της εταιρίας Xilinx Inc. μετά την πρόβλεψη της για πωλήσεις στο τέταρτο τρίμηνο αυξημένες έως και 8% στα στα 383,8 εκατ. δολάρια, έναντι προηγούμενης πρόβλεψης που έκανε λόγο για πωλήσεις ύψους 373,2 εκατ. δολαρίων και ενώ οι αναλυτές αναμένουν ποσό ύψους 367,3 εκατ. δολαρίων.

Θετική η κίνηση της Exxon Mobil Corp. η οποία ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να προχωρήσει σε αύξηση των επενδύσεων της για την επέκταση των διυλιστηρίων και των χημικών εργοστασίων της μέσα στην επόμενη πενταετία, προκειμένου να βελτιώσει τα έσοδα της από πηγές άλλες από εκείνες του πετρελαίου και του φυσικού αερίου.

Ο Όμιλος Crompton Corp. ανακοίνωσε ότι κατέληξε σε συμφωνία ύψους 1,8 δισ. δολαρίων για την αγορά της Great Lakes Chemical Corp.. Σύμφωνα με τους όρους που ανακοινώθηκαν, οι μέτοχοι της Great Lakes θα λάβουν 2.2232 μετοχές της Crompton για κάθε μία μετοχή που κατέχουν. Κέρδη αποκομίζουν αμφότερες οι μετοχές των εταιριών.

Στον αντίποδα, υποχωρεί η Noranda Inc., η οποία ανακοίνωσε ότι κατέληξε σε συμφωνία για τη συγχώνευση με την Falconbridge Ltd. Η σχέση ανταλλαγής μεταξύ των δύο μεταλλευτικών εταιριών καθορίζεται σε 1,77 μετοχές της Noranda για κάθε μία της Falconbridge.

Πτώση και για τη μετοχή της Retek Inc., για την οποία η εταιρία Oracle Corp. κατέθεσε προσφορά ύψους 504 εκατ. δολαρίων, σε μία προσπάθεια να ξεπεράσει την ανταγωνίστριά της και έτερο υποψήφιο SAP AG.

Από τις μετοχές του Dow, μεταξύ εκείνων που εμφανίζουν υποχώρηση οι General Motors, Caterpillar Inc., Hewlett Packard και Walt Disney.

Συγκεκριμένα, ο Dow Jones κυμαίνεται στις 10.841 μονάδες, υποχωρώντας κατά 0,66%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq διαμορφώνεται στις 2.068 μονάδες με μικρή πτώση 0,23%, ενώ ο S&P 500 κινείται στις 1.212 μονάδες σημειώνοντας υποχώρηση κατά 0,59%.

Πτωτικά κινήθηκαν σήμερα οι βασικές ευρωπαϊκές αγορές. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχώρησε κατά 0,30% στις 4.996,10 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX έκλεισε στις 4.375,60 μονάδες με πτώση 0,48%, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στις 4.066,69 μονάδες εμφανίζοντας υποχώρηση κατά 0,46%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v