Μικτές τάσεις στη Wall

Θετικό το ξεκίνημα στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, με το ενδιαφέρον των επενδυτών να επικεντρώνεται στα στοιχεία από το μακροοικονομικό μέτωπο αλλά και στις εκτιμήσεις της Intel για τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου.

Θετικό το ξεκίνημα στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, με το ενδιαφέρον των επενδυτών να επικεντρώνεται στα στοιχεία από το μακροοικονομικό μέτωπο αλλά και στις εκτιμήσεις της Intel για τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου.

Συγκεκριμένα, η Intel θα ανακοινώσει τις πρώτες εκτιμήσεις της για τα αποτελέσματα χρήσης α΄ τριμήνου, με τους αναλυτές να εκφράζουν φόβους ότι δεν θα ανταποκριθούν στις προηγούμενες προβλέψεις και θα ασκήσουν πιέσεις στον τεχνολογικό κλάδο.

Παράλληλα, το απόγευμα αναμένονται τα στοιχεία για τα αποθέματα χονδρικής Ιανουαρίου αλλά και τον προϋπολογισμό Φεβρουαρίου, όπου προβλέπεται έλλειμμα 100 δισ. δολαρίων έναντι ελλείμματος 96,7 δισ. δολαρίων τον προηγούμενο μήνα.



Αναπάντεχη αύξηση σημείωσαν οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 5 Μαρτίου και διαμορφώθηκαν στις 327.000, με τους αναλυτές να αναμένουν πτώση στις 309.000.

Στο μέτωπο των εξαγορών / συγχωνεύσεων, η Cerberus Capital Management κατέθεσε προσφορά ύψους περίπου 5 δισ. δολαρίων για την εξαγορά της Toys R Us, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal. Η προσφορά αποτιμά την εταιρία στα 23,25 δολάρια ανά μετοχή. Παράλληλα, το δημοσίευμα αναφέρει ότι μεταξύ των επενδυτών που κατέθεσαν την προσφορά βρίσκονται και οι Goldman Sachs και Kimco Realty Management.

Η εταιρία Claire’s Stores Inc. εμφανίζει καθαρά κέρδη 25 σεντς ανά μετοχή έναντι 28 σεντς που ήταν η πρόβλεψη για το πρώτο τρίμηνο και με τις εκτιμήσεις για όλη τη χρήση να κάνουν λόγο για 1,54 δολάρια ανά μετοχή, έναντι 1,65 δολαρίων.

Η ShopKo Stores Inc. ανακοίνωσε καθαρά κέρδη για το τέταρτο τρίμηνο στα 35,4 εκατ. ευρώ ή 1,19 δολάρια ανά μετοχή, έναντι προβλέψεων για κέρδη 31,6 εκατ. δολαρίων ή 1,07 δολαρίων ανά μετοχή.

Η Urban Outfitters Inc. εμφάνισε στο τέταρτο τρίμηνο κέρδη 31,7 εκατ. δολαρίων (38 σεντς ανά μετοχή) αυξημένα κατά 72%, ενώ έχει ήδη ανακοινώσει αύξηση πωλήσεων κατά 43% στα 251,6 εκατ. δολάρια.

Η Progenics Pharmaceuticals Inc. ανακοίνωσε ότι τα αποτελέσματα από την τρίτη φάση κλινικών ερευνών ενός καινούριου φαρμάκου της ήταν θετικά, ενώ την ίδια στιγμή γνωστοποίησε ότι ο πρόεδρος της παραιτήθηκε.

Στο μέτωπο των αναλυτών, η JP Morgan υποβάθμισε την M-Systems Flash Disk Pioneers σε ”neutral” από ”overweight”, ενώ η Piper Jaffray αναβάθμισε την RF Micro Devices σε ”outperform” από ”market perform”.

Συγκεκριμένα, ο Dow Jones ενισχύεται 0,28% στις 10.836 μονάδες, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq διαμορφώνεται στις 2.066 μονάδες με μικρή άνοδο 0,26%, ενώ ο S&P 500 κυμαίνεται στις 1.210 μονάδες ενισχυμένος κατά 0,25%.

Πτωτικές τάσεις επικρατούν στις βασικές ευρωπαϊκές αγορές. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί 0,33% στις 4.979 μονάδες, ο DAX στη Φρανκφούρτη κυμαίνεται στις 4.362 μονάδες με μικρή πτώση 0,29%, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι διαμορφώνεται στις 4.054 μονάδες σημειώνοντας υποχώρηση κατά 0,30%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v