Μακροοικονομικές πιέσεις στη Wall

Οι θετικές προβλέψεις της Intel δεν αρκούσαν ώστε να αντιστρέψουν το αρνητικό κλίμα που διαμόρφωσε κυρίως η αύξηση του εμπορικού ελλείμματος Ιανουαρίου, αλλά και η ενίσχυση των πετρελαϊκών τιμών. Κέρδη σε Λονδίνο, Παρίσι, Φρανκφούρτη.

Οι θετικές προβλέψεις της Intel δεν αρκούσαν ώστε να αντιστρέψουν το αρνητικό κλίμα που διαμόρφωσε κυρίως η αύξηση του εμπορικού ελλείμματος Ιανουαρίου, αλλά και η ενίσχυση των πετρελαϊκών τιμών. Κέρδη σε Λονδίνο, Παρίσι, Φρανκφούρτη.

Αναλυτικότερα αύξηση κατά 4,5% στα 58,3 δισ. δολάρια σημείωσε το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο, έναντι 56,4 δισ. δολαρίων που ήταν η προηγούμενη μέτρηση και 56,8 δισ. δολαρίων που ήταν η εκτίμηση της αγοράς.

Η συγκεκριμένη αύξηση αποτελεί την δεύτερη μεγαλύτερη που έχει σημειωθεί ποτέ, ενισχύοντας τους πληθωριστικούς φόβους της αγοράς.

Eξάλου, σε θετικό έδαφος κινήθηκε η μετοχή της Qualcomm, μετά την αναβάθμιση της εταιρίας σε ”Buy” από ”Νeutral”, από τη UBS. Ο διεθνής οίκος αύξησε την τιμή στόχο για τη μετοχή της εταιρίας στα 50 δολάρια, από 45 προηγουμένως.

Πτώση κατέγραψε η μετοχή της Ιntel. H κορυφαία τεχνολογική επιχείρηση αύξησε τις προβλέψεις της για την πορεία των πωλήσεων α΄ τριμήνου. Ειδικότερα βάσει των αναθεωρημένων προβλέψεων της εισηγμένης, οι πωλήσεις της θα ανέλθουν μεταξύ 9,2 δισ. δολ. και 9,4 δισ. δολάρια.

Οι επενδυτές τοποθετήθηκαν στις πετρελαϊκές και ενεργειακές επιχειρήσεις, αποσύροντας χρήματα από την τεχνολογία, εκτιμούν Αμερικανοί χρηματιστές. Κέρδη κατέγραψε επίσης σημαντική μερίδα μεταλλουργικών εταιριών, με προεξάρχουσες τις US Steel και τη Nucor.

Στο μεταξύ ανοδικές τάσεις επικράτησαν στις πετρελαϊκές τιμές κατόπιν της έκθεσής της ΙΕΑ, που προέβλεπε αύξηση κατά 2,2% στη ζήτηση μαύρου χρυσού το Μάρτιο. Εξάλλου, πτώση σημείωσαν οι τιμές των αμερικανικών κρατικών ομολόγων, με την απόδοση του 10ετούς να διαμορφώνεται στα επίπεδα του 4,54%, ενώ οι τιμές του χρυσού διαμορφώθηκαν σε υψηλά 3 μηνών και συγκεκριμένα στα 446 δολ. ανά ουγκιά.

To δικαίωμα της Εθνικής κέρδισε 2,98%, στα 7,96 δολάρια, ενώ το ADR του ΟΤΕ ενισχύθηκε 0,93%, στα 9,79 δολάρια. Κέρδη 0,75% για το δικαίωμα της 3Ε, στα 26,98 δολάρια.

Στις 10.775 μονάδες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο Dow Jones, με απώλειες 0,70%, ενώ πτώση 0,88% σημείωσε ο Nasdaq στις 2.041 μονάδες. Πτώση 0,76%, στις 1.200 μονάδες για τον S&P.

Στην Ευρώπη ο FTSE ενισχύθηκε 0,4% στις 4.982 μονάδες, ενώ ο CAC κέρδισε 0,27% στις 4.049 μονάδες. Κέρδη 0,53% για τον Dax, στις 4.360 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v