ΗΠΑ: Νέα αύξηση ρεκόρ στο εμπορικό έλλειμμα

Αύξηση κατά 4,5%, τη δεύτερη μεγαλύτερη που έχει σημειωθεί ποτέ, στα 58,3 δισ. δολάρια εμφάνισε το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο, έναντι 56,4 δισ. δολαρίων που ήταν η προηγούμενη μέτρηση και 56,8 δισ. δολαρίων που ήταν η εκτίμηση της αγοράς.

ΗΠΑ: Νέα αύξηση ρεκόρ στο εμπορικό έλλειμμα
Αύξηση κατά 4,5% στα 58,3 δισ. δολάρια σημείωσε το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο, έναντι 56,4 δισ. δολαρίων που ήταν η προηγούμενη μέτρηση και 56,8 δισ. δολαρίων που ήταν η εκτίμηση της αγοράς.

Η αύξηση κατά 4,5% αποτελεί την δεύτερη μεγαλύτερη που έχει σημειωθεί ποτέ, καθώς η ζήτηση για καταναλωτικά προϊόντα, αυτοκίνητα και εξοπλισμό επιχειρήσεων ώθησε τις εισαγωγές σε επίπεδα ρεκόρ. Ωστόσο, αυξημένες περισσότερο από ποτέ ήταν και οι εξαγωγές.

Συγκεκριμένα, οι εισαγωγές αγαθών και υπηρεσιών ξεπέρασαν τις εξαγωγές κατά 58,3 δισ. δολάρια τον Ιανουάριο, μετά την πτώση τους στα 55,7 δισ. δολάρια το Δεκέμβριο, σύμφωνα με την Επιτροπή Εμπορίου.

Οι εισαγωγές σημείωσαν αύξηση 1,9% και διαμορφώθηκαν στα 159,1 δισ. δολάρια, έναντι αύξησης 0,4% στα 100,8 δισ. δολάρια που παρουσίασαν οι εξαγωγές.

Η τιμή του εισαγόμενου πετρελαίου ήταν κατά μέσο όρο στα 35,35 δολάρια ανά βαρέλι, έναντι των 36,3 δολαρίων όπου κινούνταν το Δεκέμβριο, ενώ η συνολική αξία των εισαγωγών σημείωσε μικρή κάμψη και διαμορφώθηκε στα 11,4 δισ. δολάρια από τα 11,8 δισ. δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v