Θετικές διαθέσεις στη Wall

Σταθεροποιητικά κινείται η αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά με τα στοιχεία από το μέτωπο της οικονομίας αλλά και την πορεία των τιμών του πετρελαίου να βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Σταθεροποιητικά κινείται η αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά με τα στοιχεία από το μέτωπο της οικονομίας αλλά και την πορεία των τιμών του πετρελαίου να βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Ειδικότερα, αύξηση 0,5% σημείωσαν οι λιανικές πωλήσεις Φεβρουαρίου στις ΗΠΑ, έναντι του αναθεωρημένου 0,3% τον Ιανουάριο, ενώ οι αναλυτές εκτιμούσαν αύξηση της τάξεως του 0,7%.

Στο μέτωπο των εταιριών, η Lehman Brothers ανακοίνωσε κέρδη για το τέταρτο τρίμηνο που ξεπέρασαν τις προβλέψεις. Συγκεκριμένα, η εταιρία παρουσίασε κέρδη ανά μετοχή στα 2,91 δολάρια έναντι πρόβλεψης για 2,20 δολάρια.

Η American International Group ανακοίνωσε την παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου της, Μ. Greenberg, με αφορμή την έρευνα που διεξάγουν οι αρμόδιες αρχές για τις λογιστικές πρακτικές του κολοσσού.

Η American West Airlines ανακοίνωσε ότι ενδέχεται να συνεχιστούν οι μεγάλες λειτουργικές απώλειες, ενώ η συνεχιζόμενη ανησυχία για νέες επιθέσεις σε πετρελαιοπαραγωγικές περιοχές θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στα έσοδα και τα κόστη της εταιρίας.

Η Liberty Media ανακοίνωσε τα σχέδιά της για τη δημιουργία μίας νέας εταιρίας από τις θυγατρικές μονάδες της Ascent Communications και Discovery, με την επωνυμία Discovery Holding Company. Οι μέτοχοι της Liberty θα λάβουν 0,5 μετοχές της Discovery Holding.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Qualcomm Inc. δήλωσε ότι η εταιρία ασύρματης τηλεφωνίας έχει υπογράψει συμφωνίες με εταιρίες παροχής μέσων ενημέρωσης για τη σύσταση μίας εταιρίας παροχής τηλεοπτικών υπηρεσιών τον επόμενο χρόνο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal η TiVo Inc. βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με την Comcast Corp. για την επίτευξη συνεργασίας.

Η Dialysis Corporation of America κατέληξε σε συμφωνία για την εξαγορά της Medicore Inc. έναντι τιμήματος 152 εκατ. δολαρίων ή 5,3 εκατομμυρίων μετοχών.

Συγκεκριμένα, ο Dow Jones ενισχύεται 0,15% και διαμορφώνεται στις 10.820 μονάδες, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κερδίζει 0,23% στις 2.055 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κυμαίνεται στις 1.208 μονάδες με οριακή άνοδο 0,16%.

Μικρά κέρδη αποκομίζουν οι βασικές ευρωπαϊκές αγορές. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται 0,54% στις 5.001 μονάδες, ο DAX στη Φρανκφούρτη διαμορφώνεται στις 4.387 μονάδες με κέρδη 0,45%, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι κυμαίνεται στις 4.080 μονάδες ενισχυμένος κατά 0,78%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v