Σταθεροποιητικές τάσεις σε Wall και Ευρώπη

Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στη Wall Street, καθώς οι τιμές του πετρελαίου δείχνουν να απομακρύνονται από τα ιστορικά υψηλά, ενώ οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους σε κάποια καλά εταιρικά νέα, παραμένοντας πάντως επιφυλακτικοί. Με μικτά πρόσημα έκλεισε η Ευρώπη.

Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στη Wall Street, καθώς οι τιμές του πετρελαίου δείχνουν να απομακρύνονται από τα ιστορικά υψηλά, ενώ οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους σε κάποια καλά εταιρικά νέα, παραμένοντας πάντως επιφυλακτικοί. Με μικτά πρόσημα έκλεισε η Ευρώπη.

Η τιμή του ”μαύρου χρυσού” διαμορφώνεται στα 56,75 δολάρια ανά βαρέλι ελαφρώς χαμηλότερα από το επίπεδο των 57 δολαρίων ανά βαρέλι όπου κινούνταν νωρίτερα.

Εν τω μεταξύ, πτώση κατά 10.000 σημείωσε ο αριθμός των ατόμων που έκαναν χρήση των επιδομάτων ανεργίας την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 12 Μαρτίου, διαμορφούμενος στις 318.000, σύμφωνα με ανακοίνωση των αρμοδίων αρχών. Ωστόσο η πτώση είναι μικρότερη από ό,τι εκτιμούσαν οι αναλυτές.

Παράλληλα, τον χαμηλότερο ρυθμό ανάπτυξης σε διάστημα 20 μηνών εμφάνισε το Μάρτιο ο δείκτης για τη βιομηχανική δραστηριότητα στην περιοχή της Φιλαδέλφεια. Συγκεκριμένα διαμορφώθηκε στο 11,4 έναντι του 23,9 τον Φεβρουάριο.

Με τελικό τίμημα τα 6,6 δισ. δολάρια, η Toys R Us Inc. ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέληξε σε συμφωνία για την εξαγορά της από ομάδα ιδιωτών επενδυτών.

Ανοδικά κινούνται οι μετοχές εταιριών ενέργειας, οι οποίες επωφελούνται από την αύξηση των τιμών του πετρελαίου.

Ενδιαφέρον εκδηλώνεται για τις μετοχές των Morgan Stanley και Goldman Sachs οι οποίες αποτελούν τις τελευταίες επενδυτικές τράπεζες που ανακοίνωσαν κέρδη τριμήνου καλύτερα των προβλέψεων.

Θετική η εικόνα της Viacom μετά την είδηση ότι σχεδιάζει την διαίρεση της σε δύο εταιρίες.

Νέα υψηλότερη προσφορά για την εξαγορά της MCI κατέθεσε η Qwest Communications, ”μπαίνοντας σφήνα” στο επικείμενο deal της πρώτης με την Verizon. Οι μετοχές των τριών εμπλεκομένων εταιριών κινούνται πτωτικά.

Συνεχίζονται οι πιέσεις στην General Motors μετά τη χθεσινή πρόβλεψη για απώλειες 1,50 δολαρίων ανά μετοχή κατά το πρώτο τρίμηνο της χρήσης.

Συγκεκριμένα, ο Dow Jones διαμορφώνεται στις 10.641 μονάδες οριακά ενισχυμένος κατά 0,08%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq εμφανίζει μικρά κέρδη 0,24% και κυμαίνεται στις 2.020 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει μικρή άνοδο 0,31% και κινείται στις 1.191 μονάδες.

Με μικτά πρόσημα έκλεισαν σήμερα οι βασικές ευρωπαϊκές αγορές. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχώρησε κατά 0,31% στις 4.922,10 μονάδες, ο DAX στη Φρανκφούρτη ενισχύθηκε οριακά κατά 0,16% και ανήλθε στις 4.315,92 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι έκλεισε στις 4.032,07 μονάδες με μικρά κέρδη 0,32%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v