Πτώση στη Wall εν αναμονή της FED

Οι εταιρικές ειδήσεις που συμπυκνώθηκαν κυρίως στa deals εξαγοράς εταιριών δεν στάθηκαν αρκετά να αναχαιτίσουν τους φόβους των επενδυτών αναφορικά με τις πετρελαϊκές τιμές και τις πιθανές πληθωριστικές πιέσεις. Κέρδη στο Λονδίνο, απώλειες σε Παρίσι, Φρανκφούρτη.

Οι εταιρικές ειδήσεις που συμπυκνώθηκαν κυρίως στa deals εξαγοράς εταιριών δεν στάθηκαν αρκετές να αναχαιτίσουν τους φόβους των επενδυτών αναφορικά με τις πετρελαϊκές τιμές και τις πιθανές πληθωριστικές πιέσεις. Κέρδη στο Λονδίνο, απώλειες σε Παρίσι, Φρανκφούρτη.

Αναλυτικότερα υψηλότερα των 57,3 δολαρίων ανά βαρέλι διαμορφώθηκαν οι τιμές του μαύρου χρυσού παρά τη δήλωση του Σαουδάραβα Υπουργού πετρελαίου ότι βρίσκεται σε συνομιλίες με αξιωματούχους του ΟΠΕΚ, για την πιθανότητα αύξησης της παραγωγής των κρατών μελών του καρτέλ.

Εξάλλου, κατά 25 μονάδες βάσης θα αυξηθούν τα αμερικανικά επιτόκια, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Η αρμόδια επιτροπή της Fed συνεδριάζει, σήμερα Δευτέρα και αύριο θα ανακοινώσει τις αποφάσεις της.

Στα εταιρικά νέα πτώση σημείωσε η μετοχή της AIG, στον απόηχο της παραίτησης την περασμένη εβδομάδα του διευθύνοντα συμβούλου της, M. Greenberg. Η μετοχή του αμερικανικού κολοσσού υποχώρησε 7,5% την προηγούμενη εβδομάδα.

Σε αρνητικό έδαφος ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση και η μετοχή της Time Warner, κατόπιν του προστίμου 300 εκ. δολ. που θα κληθεί να καταβάλει στην SEC, ύστερα από την ανακάλυψη λογιστικών ”ατασθαλιών” στους ισολογισμούς της θυγατρικής AOL.

Στο μεταξύ η είδηση εξαγοράς της Ask Jeeves από την IAC/InterActive Corp, δεν βοήθησε τις μετοχές των δύο εισηγμένων που κινήθηκαν χαμηλότερα. Αντίθετα κέρδη κατέγραψε η μετοχή της SunGard Data, με αφορμή την είδηση ότι η εταιρία ίσως να αποτελέσει στόχο επιθετικής εξαγοράς.

Σε αρνητικό έδαφος επίσης κινήθηκε η μετοχή της Medicis Pharmaceutical, παρά την ανακοίνωσή της, ότι θα προχωρήσει σε εξαγορά εταιρίας του βιοτεχνολογικού κλάδου.

Το δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας υποχώρησε 1,88%, στα 7,3 δολάρια, ενώ το ADR του ΟΤΕ κατέγραψε πτώση 1,7%, στα 9,24 δολάρια. Πτώση 1,73% για το δικαίωμα της 3Ε, στα 26,14 δολάρια.

Στις 10.565 μονάδες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο Dow Jones, με απώλειες 0,6%, ενώ πτώση 0,01% σημείωσε ο Nasdaq, στις 2.007 μονάδες. Απώλειες 0,49% για τον S&P, στις 1.183 μονάδες.

Στο μεταξύ κέρδη 0,21% κατέγραψε στο κλείσιμο ο δείκτης FTSE 100, στις 4.933 μονάδες, ενώ απώλειες 0,71% σημείωσε ο Dax, στις 4.296 μονάδες. Πτώση 0,44% για τον Cac, στις 4.033 μονάδες. Στο 4,52% η απόδοση του αμερικανικού δεκαετούς ομολόγου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v