Σταθεροποιητικές διαθέσεις στη Wall

Οριακές μεταβολές καταγράφονται στο άνοιγμα της αμερικανικής χρηματιστηριακής αγοράς, καθώς η υποχώρηση της τιμής του πετρελαίου αλλά και η ενεργοποίηση των αναλυτών, βελτιώνουν το επενδυτικό κλίμα.

Οριακές μεταβολές καταγράφονται στο άνοιγμα της αμερικανικής χρηματιστηριακής αγοράς, καθώς η υποχώρηση της τιμής του πετρελαίου αλλά και η ενεργοποίηση των αναλυτών, βελτιώνουν το επενδυτικό κλίμα.

Ειδικότερα, η τιμή του ”μαύρου χρυσού” υποχωρεί στην αγορά εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, στα 56,2 δολ. το βαρέλι μετά από το ιστορικό ρεκόρ των 57 δολ. την Πέμπτη.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος αναμένεται να βρεθούν οι μετοχές των τεχνολογικών εταιριών, μετά από αναβαθμίσεις στις μετοχές των Intel και Apple αλλά και την δημοσιοποίηση ευνοϊκών στοιχείων για τις παραγγελίες Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου.

Οι τραπεζικοί τίτλοι αναμένεται επίσης να τεθούν στο επίκεντρο της συνεδρίασης, μετά την προειδοποίηση της Federal Reserve στην Citigroup να μην προχωρήσει σε εξαγορές προτού αναβαθμίσει τα συστήματα εσωτερικού της ελέγχου.

Επίσης, η λήξη τόσο των παραγώγων προϊόντων που συνδέονται με τους δείκτες όσο και των stock options αναμένεται να προσθέσουν μεταβλητότητα στην αγορά.

Πιέσεις αναμένεται να δεχτούν οι μετοχές της PalmOne, μετά την ανακοίνωση κερδοφορίας της εταιρίας τεχνολογίας που απογοήτευσε τους αναλυτές.

Στο μέτωπο των αναλυτών, η Morgan Stanley αναβάθμισε την Apple Computers σε ”overweight” με τιμή-στόχο στα 60 δολ. και εκτιμώμενα κέρδη ανά μετοχή της τάξεως των 1,31 δολ. ανά μετοχή από 1,07.

Η Deutsche Bank αναβάθμισε την Intel σε ”buy” από ”hold” λόγω αποτίμησης, τονίζοντας ότι η εταιρία διακατέχεται από εξαιρετικές αναπτυξιακές προοπτικές.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10.647,05 μονάδες με κέρδη 0,19%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται πτωτικά κατά 0,09%, στις 2.014,54 μονάδες και ο S&P 500 ενισχύεται κατά 0,04%, στις 1.190,79 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, ήπιές ανοδικές τάσεις εκδηλώνονται στις βασικές ευρωπαϊκές αγορές, με τον δείκτη FTSE 100 του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου να σημειώνει κέρδη 0,37% στις 4.940,60 μονάδες, τον γαλλικό δείκτη CAC 40 να ενισχύεται κατά 0,61% στις 4.056,41 μονάδες και τον δείκτη Dax του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης να διαμορφώνεται στις 4.332,08 μονάδες με κέρδη 0,37%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v