Προειδοποιητικές συστάσεις Fed στη Citigroup

Η Fed επέστησε την προσοχή στη Citigroup να μην αναλάβει νέες συμφωνίες εξαγορών και συγχωνεύσεων μέχρι να βελτιώσει το σύστημα εσωτερικού ελέγχου της.

Προειδοποιητικές συστάσεις Fed στη Citigroup
Η Federal Reserve επέστησε την προσοχή στη Citigroup να μην αναλάβει νέες συμφωνίες συγχωνεύσεων μέχρι να βελτιώσει το σύστημα εσωτερικού ελέγχου της, μετά τη σειρά ρυθμιστικών προβλημάτων που έπληξαν τον διεθνή τραπεζικό όμιλο.

Σε έκθεση 22 σελίδων, όπου το διοικητικό συμβούλιο της Κεντρικής Τράπεζας εγκρίνει την εξαγορά της First American Bank από τη Citigroup, τα μέλη του Δ.Σ. της Fed υπογραμμίζουν μεταξύ άλλων:

”Με δεδομένα το μέγεθος, τις προοπτικές και τη διασπορά της παγκόσμιας δομής της Citigroup, θα χρειαστεί ιδιαίτερη προσοχή για να αντιμετωπιστούν επιτυχώς τα προβλήματα στη διαχείριση του κινδύνου.”

Η Citigroup έχει βρεθεί στο επίκεντρο αρκετών σκανδάλων στα τελευταία χρόνια. Πλήρωσε τα περισσότερα από όλους τους οίκους της Wall Street -1,3 δισ. δολάρια- στο πλαίσιο ερευνών για τις συναλλαγές μετοχών, οι ρυθμιστικές αρχές της Ιαπωνίας έβαλαν πέρυσι λουκέτο στη μονάδα της στη χώρα και στην Ευρώπη ο οίκος τελεί υπό έρευνα για αμφιλεγόμενες συναλλαγές στις αγορές ομολόγων.

Κατά τους αναλυτές, η κίνηση της Fed έχει ιδιαίτερη σημασία γιατί η κεντρική τράπεζα κατά κανόνα δουλεύει στο παρασκήνιο και αποφεύγει να εμπλέκεται σε μεγάλες διαμάχες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v