Εκτίναξη όγκου συναλλαγών στις πλατφόρμες forex

Η ενεργητικότητα των hedge funds έχει εκτινάξει τον όγκο συναλλαγών στις αγορές συναλλάγματος σε πρωτοφανή επίπεδα το 2005, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύουν οι κορυφαίες δικτυακές πλατφόρμες συναλλαγών.

της Jennifer Hughes στη Νέα Υόρκη

Η ενεργητικότητα των hedge funds ενδέχεται να έχει ωθήσει τον όγκο συναλλαγών στις αγορές συναλλάγματος σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα το 2005, σε σχέση με τα επίπεδα-ρεκόρ που καταγράφηκαν πέρυσι, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύουν οι κορυφαίοι δικτυακοί τόποι συναλλαγών.

Η Hotspot FX επισημαίνει ότι ο όγκος συναλλαγών που διεκπεραιώνει έχει ενισχυθεί κατά 165% σε ετήσια βάση στο πρώτο τρίμηνο του έτους και ο όγκος συναλλαγών χωρίς τη διαμεσολάβηση τράπεζας εκτινάχθηκε το τελευταίο εξάμηνο, υποδηλώνοντας ότι το site βρίσκεται στα όριά του από πλευράς δυνατοτήτων εκτέλεσης συναλλαγών.

Σχεδόν το 80% των πελατών της Hotspot είναι hedge funds και άλλοι επαγγελματίες traders, εκτός των τραπεζικών ιδρυμάτων.

Εντός της εβδομάδας η FXAll, μια ακόμη από τις κορυφαίες πλατφόρμες συναλλαγών, ανακοίνωσε άνοδο του όγκου συναλλαγών σε επίπεδα-ρεκόρ, κυρίως λόγω της δραστηριότητας των hedge funds.

Η EBS, η βασική πλατφόρμα διατραπεζικών συναλλαγών συναλλάγματος, τόνισε εντός της εβδομάδας ότι ο μέσος όγκος συναλλαγών ανέρχεται σε 125 δισ. δολ. ημερησίως το 2005, έναντι 100 δισ. την ημέρα πέρυσι.

Το CME, το μεγαλύτερο χρηματιστήριο παραγώγων στις ΗΠΑ, επισημαίνει ότι ο όγκος συναλλαγών των συναλλαγματικών παραγώγων προϊόντων του έχει ενισχυθεί κατά 50% τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο έναντι των επιπέδων του 2004.

Πέρυσι, η Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών γνωστοποίησε πως ο ημερήσιος όγκος συναλλαγών διαμορφωνόταν στα 1.900 δισ. δολ. Στην τελική εκδοχή της έκθεσης αυτής που δημοσιεύεται σήμερα, η BIS τονίζει ότι η ενίσχυση του όγκου συναλλαγών από το 2001 είναι αποτέλεσμα της αποδοχής του συναλλάγματος από περισσότερους επενδυτές ως ξεχωριστή κατηγορία επενδύσεων, της αυξανόμενης σημαντικότητας των hedge funds και του πιο ενεργού ρόλου των διαχειριστών διαθεσίμων.

© The Financial Times Limited 2005. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v