Πτώση στη Wall λόγω πληθωριστικών ανησυχιών

Με απώλειες έκλεισε η Wall Street, καθώς η ανακοίνωση της Fed σχετικά με τις πληθωριστικές πιέσεις, ενέτεινε τις ανησυχίες των επενδυτών και η αγορά πέρασε σχεδόν αμέσως σε αρνητικό έδαφος, εξανεμίζοντας τα ούτως ή άλλως μικρά κέρδη της. Μικρά κέρδη στην Ευρώπη.

Με απώλειες έκλεισε η Wall Street, καθώς η ανακοίνωση της Fed σχετικά με τις πληθωριστικές πιέσεις, ενέτεινε τις ανησυχίες των επενδυτών, με αποτέλεσμα η αγορά να περάσει σχεδόν αμέσως σε αρνητικό έδαφος, εξανεμίζοντας τα ούτως ή άλλως μικρά κέρδη της. Μικρά κέρδη στην Ευρώπη.

Αναλυτές επισήμαναν ότι η αύξηση των επιτοκίων στο 2,75% και η διατήρηση των ”ήπιων ρυθμών στις αυξήσεις” ήταν εν πολλοίς αναμενόμενη και είχε προεξοφληθεί από την αγορά η οποία έδωσε μεγαλύτερη βαρύτητα στην επισήμανση για την αύξηση των πληθωριστικών πιέσεων κατά τους τελευταίους μήνες.

Τις πιέσεις δεν κατάφερε να μετριάσει ούτε η πτωτική κίνηση των τιμών του πετρελαίου, το οποίο απομακρύνθηκε από τα υψηλά των 57 δολαρίων ανά βαρέλι.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, οι American International Group, Procter & Gamble, Caterpillar, Citigroup και American Express ήταν μεταξύ εκείνων που δέχθηκαν πιέσεις.

Πιέσεις δέχθηκε η P&G μετά την ανακοίνωση ότι μαζί με την Gillette κλήθηκαν να δώσουν περαιτέρω διευκρινίσεις σχετικά με τα σχέδια για τη συγχώνευση τους.

Πτώση για την Electronic Arts μετά την προειδοποίηση για την κερδοφορία και τις πωλήσεις της κατά τη χρήση που λήγει στις 31 Μαρτίου.

Αρνητική η εικόνα της Oracle, η οποία μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα για το τρίτο τρίμηνο.

Κέρδη για την Boeing η οποία ανακοίνωσε ότι κατέληξε σε συμφωνία με την Singapore Aircraft Leasing για την πώληση έως και 40 αεροσκαφών.

Ανοδικά κινήθηκε η μετοχή της Altria Group η οποία όπως ανακοινώθηκε βρίσκεται σε συνομιλίες με δικαστικό μεσάζοντα προκειμένου να διευθετηθούν εκκρεμείς υποθέσεις για δημόσια απάτη αναφορικά με τις συνέπειες του καπνίσματος.

Θετική η εικόνα των KB Home και Lennar, οι οποίες αμφότερες ανακοίνωσαν κέρδη τριμήνου καλύτερα των αναμενόμενων, ενώ αύξησαν τις προβλέψεις τους για την κερδοφορία όσον αφορά τη χρήση του 2005.

Κινητικότητα εμφάνισαν οι μετοχές του κλάδου ημιαγωγών, μετά την αναβάθμιση από τη UBS των τιμών-στόχων της για μια σειρά μετοχών ημιαγωγών και την αλλαγή της σύστασης για τη μετοχή της National Semiconductor Corp. από ”neutral” σε ”buy”, αποδίδοντας την αισιοδοξία της στις αυξημένες πωλήσεις και παραγγελίες των Texas Instruments και NSM.

To δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας υποχώρησε 3,84%, στα 7,02 δολάρια, ενώ το δικαίωμα του ΟΤΕ κατέγραψε πτώση 4,77%, στα 8,79 δολάρια. Απώλειες 2,83% για το ADR της 3Ε στα 25,43 δολάρια.

Συγκεκριμένα, ο Dow Jones σημείωσε πτώση 0,90% στις 10.470 μονάδες, ο Nasdaq υποχώρησε 0,91% στις 1.989 μονάδες, ενώ ο S&P 500 διαμορφώθηκε στις 1.171 μονάδες με απώλειες 1,02%.

Μικρά κέρδη αποκόμισαν σήμερα οι βασικές ευρωπαϊκές αγορές. Ο FTSE 100 στο Λονδίνο έκλεισε στις 4.937,30 μονάδες με οριακή άνοδο +0,08%, ο DAX στη Φρανκφούρτη ενισχύθηκε κατά 0,57% στις 4.320,69 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 σημείωσε άνοδο κατά 0,35% και διαμορφώθηκε στις 4.047,18 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v