Σταθεροποιητικές τάσεις λόγω πετρελαίου στη Wall

Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στη Wall Street, καθώς η υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου καθησυχάζει εν μέρει τους φόβους περί ενδεχόμενης επιτάχυνσης των αυξήσεων στα αμερικανικά επιτόκια, που ενισχύθηκαν και από την αύξηση των τιμών καταναλωτή. Πτώση στην Ευρώπη.

Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στη Wall Street, καθώς η υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου καθησυχάζει εν μέρει τους φόβους περί ενδεχόμενης επιτάχυνσης των αυξήσεων στα αμερικανικά επιτόκια, που ενισχύθηκαν και από την αύξηση των τιμών καταναλωτή.

Συγκεκριμένα, οι τιμές καταναλωτή ενισχύθηκαν κατά 0,4% το Φεβρουάριο, έναντι εκτιμήσεων για αύξηση κατά 0,3%. Ο δομικός πληθωρισμός ενισχύθηκε κατά 0,3% στο ίδιο διάστημα έναντι προσδοκιών για ενίσχυση κατά 0,2%.

Σε ετήσια βάση, ο πληθωρισμός διαμορφώνεται στο 3% στις ΗΠΑ, με τον δομικό στο 2,4%. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αύξηση από τον Αύγουστο του 2002.

Οι τιμές του ”μαύρου χρυσού” στην αγορά της Ν. Υόρκης κινούνται πτωτικά μετά και την ανακοίνωση για αύξηση των αποθεμάτων κατά 4,1 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 18 Μαρτίου.

Πτωτικά κινείται η μετοχή της Citigroup, η οποία όπως επισημαίνουν αναλυτές, έχει σημειώσει από τις 7 Μαρτίου απώλειες 8,3% εξαιτίας των αυξανόμενων αποδόσεων των ομολόγων.

Πιέσεις δέχονται μετοχές εταιριών του κλάδου ενέργειας, όπως η Exxon Mobil και η Chevron Texaco Corp., οι οποίες εμφανίζουν και τις μεγαλύτερες απώλειες μεταξύ των μετοχών του S&P 500.

Κέρδη για την XM Satellite η οποία ανακοίνωσε ότι η Hyundai Motor Co. θα τοποθετήσει εξοπλισμό της σε όλα τα οχήματα που θα κατασκευάσει αρχής γενομένης από το 2006.

Θετική η κίνηση της Visteon Corp. μετά την αναβάθμιση της σύστασης για τη μετοχής της από ”underperform” σε ”neutral” από αναλυτή της Robert W. Baird & Co.

Κινητικότητα εμφανίζουν οι μετοχές εταιριών κατασκευής Η/Υ, με την Dell να ενισχύεται, την Gateway να παραμένει αμετάβλητη και την Apple Computer να υποχωρεί.

Από τις μετοχές του Dow, εκείνες των Pfizer, American International Group, IBM και SBC Communications βρίσκονται, μέχρι στιγμής, μεταξύ των κερδισμένων.

Αντιθέτως οι μετοχές των Alco, American Express, DuPont, Walt Disney και Caterpillar είναι μεταξύ των blue chips που εμφανίζουν υποχώρηση.

Συγκεκριμένα, ο Dow Jones διαμορφώνεται στις 10.471 μονάδες με οριακή μεταβολή +0,01%, ο Nasdaq ενισχύεται 0,23% στις 1.994 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει μικρή άνοδο 0,13% και κυμαίνεται στις 1.173 μονάδες.

Πτωτικά κινήθηκαν οι βασικές ευρωπαϊκές αγορές. Ο FTSE 100 στο Λονδίνο υποχώρησε κατά 0,54% στις 4.910,40 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 βρέθηκε στις 4.032,41 μονάδες με απώλειες 0,36%. Στη Φρανκφούρτη ο DAX περιόρισε κατά πολύ τις απώλειες του και έκλεισε στις 4.317,20 μονάδες με οριακή πτώση 0,08%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v