Ανησυχία στη Wall για AIG και macro

Αδύναμο ξεκίνημα πραγματοποιεί η αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά στη σημερινή συνεδρίαση, καθώς η αγορά τοποθετείται σε υποχώρηση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης, σύμφωνα με τις προσδοκίες.

Αδύναμο ξεκίνημα πραγματοποιεί η αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά στη σημερινή συνεδρίαση, καθώς η αγορά τοποθετείται σε υποχώρηση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης, σύμφωνα με τις προσδοκίες.

Λίγο μετά το άνοιγμα της αγοράς, αναμένεται η δημοσιοποίηση της μέτρησης της καταναλωτικής εμπιστοσύνης Μαρτίου, με τους αναλυτές να προσδοκούν περαιτέρω συρρίκνωση του μεγέθους στο 103, λόγω των ενισχυμένων τιμών των καυσίμων.

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις, η παραίτηση του Hank Greenberg και από τη θέση του προέδρου της American International Group υπό το βάρος αποκαλύψεων για λογιστικές ατασθαλίες, πιέζει τη μετοχή της εταιρίας, συμπαρασύροντας σε χαμηλότερα επίπεδα τον βιομηχανικό δείκτη Dow Jones.

Με ενδιαφέρον αναμένεται και η αντίδραση των μετόχων στην διοικητική αναδιάρθρωση που επιχειρεί η Morgan Stanley, ανακοινώνοντας την ανάληψη της προεδρίας του διοικητικού συμβουλίου από δυο στελέχη, τον Stephen Crawford και τον Zoe Cruz στη θέση του Stephan Newhouse.

Στο μέτωπο των αναλυτών, η Smith Barney υποβάθμισε τη σύστασή της για τη μετοχή της Alliant Techsystems σε ”sell” από ”hold”, λόγω αποτίμησης.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται στις 10.467,05 μονάδες με απώλειες 0,17%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq κινείται πτωτικά κατά 0,15%, στις 1.989,54 μονάδες και ο S&P 500 υποχωρεί κατά 0,17%, στις 1.172,79 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, ήπιες πτωτικές τάσεις εκδηλώνονται και στις βασικές ευρωπαϊκές αγορές, με τον δείκτη FTSE 100 του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου να σημειώνει απώλειες 0,39% στις 4.903,60 μονάδες, τον γαλλικό δείκτη CAC 40 να υποχωρεί κατά 0,16% στις 4.071,41 μονάδες και τον δείκτη Dax του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης να διαμορφώνεται στις 4.337,08 μονάδες με απώλειες 0,16%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v