Κρατά τα κέρδη της η Wall

Διατηρούν τα αρχικά τους κέρδη οι δείκτες στη Wall Street, με την πτώση των πετρελαϊκών τιμών και ένα διαφαινόμενο deal, στον τεχνολογικό κλάδο, να αποτελούν τα σημεία που ”αντλεί δυνάμεις” η αγορά. Στις 12.00 ώρα Ελλάδος το κλείσιμο της Wall, λόγω αλλαγής ώρας.

Διατηρούν τα αρχικά τους κέρδη οι δείκτες στη Wall Street, με την πτώση των πετρελαϊκών τιμών και ένα διαφαινόμενο deal, αξίας 10 δισ. δολαρίων, στον τεχνολογικό κλάδο, να αποτελούν τα σημεία που ”αντλεί δυνάμεις” η αγορά.

Αναλυτικότερα, πτώση σημειώνουν οι τιμές του μαύρου χρυσού, διαμορφούμενες στα επίπεδα των 54 δολαρίων ανά βαρέλι με αφορμή τη φημολογία ότι η παγκόσμια προσφορά αρκεί για να καλύψει την διαρκώς αυξανόμενη παγκόσμια ζήτηση.

Στα εταιρικά νέα σημαντικά κέρδη σημειώνει η μετοχή της SunGard Data Systems, μετά την πρόταση για την εξαγορά της, που ”κατέθεσαν” επτά ιδιωτικά funds. Η αξία του deal αποτιμάται στα 10,4 δισ. δολάρια.

Σε θετικό έδαφος κινείται και η μετοχή της Yahoo. Οι επενδυτές είδαν με ”καλό μάτι” την αναφορά για την εταιρία από την Goldman Sachs που υποστήριξε ότι ”τώρα είναι καλή περίοδος για την αγορά μετοχών της Yahoo”.

Aντίθετα πτώση σημειώνει η μετοχή της Amerisource. Η εταιρία αναθεώρησε προς τα κάτω τις προβλέψεις της για τα μεγέθη 2005 και 2006.

Στις 10.525 μονάδες κινείται ο Dow Jones με κέρδη 0,78%, ενώ κέρδη 0,55% σημειώνει ο Nasdaq, στις 2.001 μονάδες. Κέρδη 0,66% για τον S&P, στις 1.179 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v