Διατηρείται το καλό κλίμα στη Wall

Ανοδικά κινείται η Wall Street, καθώς οι αναθεωρημένες προβλέψεις κερδοφορίας των General Electric και Νorthrop Grumman Corp., ενισχύουν την αισιοδοξία για τα εταιρικά αποτελέσματα, η ανακοίνωση των οποίων ξεκινά τον Απρίλιο. Κέρδη στην Ευρώπη.

Ανοδικά κινείται η Wall Street, καθώς οι αναθεωρημένες προβλέψεις κερδοφορίας των General Electric και Νorthrop Grumman Corp., ενισχύουν την αισιοδοξία για τα εταιρικά αποτελέσματα, η ανακοίνωση των οποίων ξεκινά τον Απρίλιο. Κέρδη στην Ευρώπη.

Παράλληλα, η διατήρηση των τιμών του ”μαύρου χρυσού” κάτω και από τα επίπεδα των 55 δολαρίων, αλλά και τα αδύναμα οικονομικά δεδομένα που ανακοινώθηκαν νωρίτερα, θεωρούνται εξελίξεις φιλικές προς την αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, η οποία αύριο θα παραμείνει κλειστή.

Η General Electric ανακοίνωσε την ενίσχυση των προσδοκιών της για την κερδοφορία πρώτου τριμήνου κατά 3% στα 37-38 σεντς, αποδίδοντας την αισιοδοξία της στην ισχυρή ανάπτυξη πωλήσεων που καταγράφει στο εν λόγω διάστημα.

Η Northrop ανακοίνωσε ότι προβλέπει τα κέρδη ανά μετοχή στα 3,60-3,75 δολάρια, έναντι προηγούμενης πρόβλεψης για κέρδη 3,45-3,60 δολάρια ανά μετοχή.

Επιπροσθέτως, όσον αφορά τις εταιρίες του S&P 500, οι αναλυτές έχουν αναβαθμίσει τις προβλέψεις τους για την κερδοφορία και αναμένουν αύξηση κατά μέσο όρο 7,8% έναντι προηγούμενης πρόβλεψης για αύξηση 7,6%. Σημειώνεται ότι ο μέσος τριμηνιαίος ρυθμός αύξησης της κερδοφορίας των εν λόγω εταιριών ήταν κατά της τελευταίες τρεις δεκαετίες στο 7%.

Αναλυτές υπενθυμίζουν ότι σαν χθες πριν από 5 έτη ο S&P 500 είχε φθάσει στο υψηλό, όλων των εποχών, των 1.527,46 μονάδων. Ο δείκτης βρίσκεται 30% χαμηλότερα αυτού του ρεκόρ, ακόμη και μετά το ράλι που σημείωσε τον Οκτώβριο 2002.

Κέρδη για τη μετοχή της Yahoo το διοικητικό συμβούλιο της οποίας ενέκρινε την επαναγορά κοινών μετοχών ύψους 3 δισ. δολαρίων κατά τα επόμενα πέντε χρόνια.

Θετική η εικόνα της Celanese Corp. η οποία ανακοίνωσε ότι αναμένει αύξηση της κερδοφορίας για το πρώτο τρίμηνο έως και 40%. Η προηγούμενη εκτίμηση της εταιρίας έκανε λόγο για αύξηση κατά 30%.

Ενδιαφέρον για τη μετοχή της Lexar Media μετά από ευνοϊκή δικαστική απόφαση στην διαμάχη της με την Toshiba για κλοπή πνευματικών δικαιωμάτων.

Πτώση για την Sears Roebuck & Co. η οποία θα εξαγοραστεί από την Kmart Holding Corp.. Οι μέτοχοι της Sears καλούνται να επιλέξουν αν το τίμημα που θα λάβουν θα αφορά μετρητά, μετοχές ή κάποιο συνδυασμό αυτών των δύο.

Συγκεκριμένα, ο Dow ενισχύεται κατά 0,41% στις 10.499 μονάδες, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq αποκομίζει κέρδη 0,67% και κυμαίνεται στις 2.003 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει άνοδο κατά 0,42% και διαμορφώνεται στις 1.177 μονάδες.

Κέρδη αποκόμισαν οι βασικές ευρωπαϊκές αγορές. Ο FTSE 100 στο Λονδίνο ενισχύθηκε κατά 0,25% και έκλεισε στις 4.922,50 μονάδες, ο DAX στη Φρανκφούρτη σημείωσε άνοδο 0,61% στις 4.343,60 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 έκλεισε στις 4.078,31 μονάδες, ενισχυμένος κατά 1,14%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v