Wall: Η αποκόμιση κερδών εξανέμισε τα κέρδη

Με μικτά πρόσημα ολοκλήρωσε την τελευταία, για αυτή την εβδομάδα, συνεδρίαση η Wall Street, καθώς οι κινήσεις αποκόμισης κερδών το τελευταίο ημίωρο των συναλλαγών εξανέμισαν τα κέρδη, με τους Dow και S&P 500 να περνούν σε αρνητικό έδαφος. Κέρδη στην Ευρώπη.

Με μικρά πρόσημα ολοκλήρωσε την τελευταία, για αυτή την εβδομάδα, συνεδρίαση η Wall Street, καθώς οι κινήσεις αποκόμισης κερδών το τελευταίο ημίωρο των συναλλαγών εξανέμισαν τα κέρδη, με τους Dow και S&P 500 να περνούν σε αρνητικό έδαφος. Κέρδη στην Ευρώπη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά το μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης το κλίμα ήταν θετικό με τους επενδυτές να στρέφουν την προσοχή τους στις αισιόδοξες προβλέψεις για τα εταιρικά κέρδη τριμήνου, η ανακοίνωση των οποίων ξεκινά τον επόμενο μήνα.

Παράλληλα, η διατήρηση των τιμών του ”μαύρου χρυσού” κάτω και από τα επίπεδα των 55 δολαρίων, αλλά και τα αδύναμα οικονομικά δεδομένα που ανακοινώθηκαν νωρίτερα, θεωρούνται εξελίξεις φιλικές προς την αγορά, η οποία αύριο θα παραμείνει κλειστή.

Η General Electric ανακοίνωσε την ενίσχυση των προσδοκιών της για την κερδοφορία πρώτου τριμήνου κατά 3% στα 37-38 σεντς, αποδίδοντας την αισιοδοξία της στην ισχυρή ανάπτυξη πωλήσεων που καταγράφει στο εν λόγω διάστημα.

Η Northrop ανακοίνωσε ότι προβλέπει τα κέρδη ανά μετοχή στα 3,60-3,75 δολάρια, έναντι προηγούμενης πρόβλεψης για κέρδη 3,45-3,60 δολάρια ανά μετοχή.

Παράλληλα, οι αναλυτές έχουν αναβαθμίσει τις προβλέψεις τους όσον αφορά τις εταιρίες του S&P 500 και αναμένουν αύξηση κατά μέσο όρο 7,8% έναντι προηγούμενης πρόβλεψης για αύξηση 7,6%.

Κινητικότητα εμφάνισαν μετοχές εταιριών-αλυσίδων εστιατορίων. Κέρδη για την Yum! Brands Inc. η οποία αύξησε την πρόβλεψή της για τα κέρδη πρώτου τριμήνου στα 52 σεντς ανά μετοχή, έναντι πρόβλεψης των αναλυτών για 51 σεντς.

Θετική η κίνηση της Darden Restaurants Inc. η οποία ανακοίνωσε ότι για το 2005 η καθαρή κερδοφορία της εκτιμάται στα 1,78 δολάρια ανά μετοχή, έναντι πρόβλεψης των αναλυτών που έκανε λόγο για 1,69 δολάρια.

Ανοδικό ράλι για τις μετοχές των Wild Oats Markets Inc. και Pathmark Stores Inc. μετά την ανακοίνωση ότι ο δισεκατομμυριούχος Ronald Burkle’s Yucaiba Cos. ανακοίνωσε ότι επένδυσε στις δύο εταιρίες.

Ανοδικά κινήθηκε η μετοχή της Lexar Media μετά από ευνοϊκή δικαστική απόφαση στην διαμάχη της με την Toshiba για κλοπή πνευματικών δικαιωμάτων.

Πιέσεις δέχθηκε η μετοχή της Sears Roebuck & Co. η οποία πρόκειται να εξαγοραστεί από την Kmart Holding Corp., η μετοχή της οποίας, αντιθέτως, αποκόμισε κέρδη.

Πτώση για τη μετοχή της ConAgra Foods Inc. η οποία ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε επαναπροσδιορισμό των κερδών της για τα προηγούμενα δύο έτη εξαιτίας φορολογικών λαθών.

Από τις μετοχές του Dow, μεταξύ των ”χαμένων” βρέθηκαν εκείνες των εταιριών American International Group, Merck & Co. και Exxon Mobil. Στον αντίποδα, κέρδη αποκόμισαν οι μετοχές των Home Depot, Citigroup και General Motors.

To δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας ενισχύθηκε 1,28% στα 7,12 δολάρια, ενώ το δικαίωμα του ΟΤΕ σημείωσε άνοδο 0,80%, στα 8,86 δολάρια. Κέρδη 1,87% για το ADR της 3Ε στα 26,10 δολάρια.

Συγκεκριμένα, ο Dow υποχώρησε κατά 0,13% στις 10.442 μονάδες, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq ενισχύθηκε οριακά κατά 0,04% στις 1.991 μονάδες, ενώ ο S&P 500 υποχώρησε 0,09% στις 1.171 μονάδες.

Κέρδη αποκόμισαν οι βασικές ευρωπαϊκές αγορές. Ο FTSE 100 στο Λονδίνο ενισχύθηκε κατά 0,25% και έκλεισε στις 4.922,50 μονάδες, ο DAX στη Φρανκφούρτη σημείωσε άνοδο 0,61% στις 4.343,60 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 έκλεισε στις 4.078,31 μονάδες, ενισχυμένος κατά 1,14%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v