Η Prudential ”ξήλωσε” τον διευθύνοντα σύμβουλο

Η Prudential απέλυσε τον CEO Jonathan Bloomer, καθώς πολλοί μέτοχοι ”ζητούσαν το κεφάλι του” μετά την έκδοση μετοχών ύψους 1 δισ. στερλινών, η οποία ακολούθησε την αποτυχημένη του προσπάθεια να βρει αγοραστή για τη μονάδα τραπεζικών υπηρεσιών Ιντερνετ.

Η Prudential ”ξήλωσε” τον διευθύνοντα σύμβουλο
Η Prudential, δεύτερη μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρία της Βρετανίας, απέλυσε τον διευθύνοντα σύμβουλο Jonathan Bloomer, διότι στράφηκε στους μετόχους σε αναζήτηση ρευστού πέρυσι, αφότου απέτυχε να βρει αγοραστή για τη μονάδα τραπεζικών υπηρεσιών μέσω Ιντερνετ.

Ο Bloomer θα εγκαταλείψει την εταιρία τον Μάιο, έπειτα από 5 χρόνια στη θέση του CEO, και δήλωσε ”εξαιρετικά απογοητευμένος” με την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της εταιρίας.

Τον αντικαθιστά ο Mark Tucker, ο οποίος είχε εργαστεί 17 χρόνια στην Prudential, πριν φύγει το 2003 για να αναλάβει οικονομικός διευθυντής της HBOS. Η αποχώρηση του Bloomer ακολουθεί μια σειρά συγκρούσεις με τους μετόχους.

Η Prudential μείωσε το μέρισμά της για πρώτη φορά από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο το 2003, ενώ στη συνέχεια υποχρεώθηκε να αποσύρει πρόγραμμα αποζημιώσεων προς τα διευθυντικά στελέχη, διότι αντιτίθεντο πολλοί μέτοχοι.

Τον Αύγουστο ο Bloomer ακύρωσε την προσπάθεια εξεύρεσης αγοραστή για την Egg, την μονάδα Internet banking της Prudential, έπειτα από προσπάθεια επτά μηνών.

Τον Νοέμβριο συγκέντρωσε 1 δισ. στερλίνες με πωλήσεις μετοχών προς τους μετόχους και πολλοί επενδυτές ”ζητούσαν το κεφάλι του”, όπως αναφέρουν τα διεθνή πρακτορεία, έπειτα από αυτήν την έκδοση μετοχικού κεφαλαίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v