Παραιτείται και από πρόεδρος της AIG ο Greenberg

Λίγες ημέρες αφότου εγκατέλειψε τη θέση του CEO, ο επικεφαλής της μεγαλύτερης ασφαλιστικής εταιρίας στον κόσμο παραιτείται και από τη θέση του προέδρου, στο πλαίσιο του σκανδάλου για ύποπτες συναλλαγές.

Παραιτείται και από πρόεδρος της AIG ο Greenberg
Λίγες ημέρες αφότου εγκατέλειψε τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, ο επικεφαλής της μεγαλύτερης ασφαλιστικής εταιρίας στον κόσμο παραιτείται και από τη θέση του προέδρου, στο πλαίσιο του σκανδάλου για ύποπτες συναλλαγές, που σαρώνει όχι μόνο τον εν λόγω ασφαλιστικό όμιλο, αλλά το σύνολο της αμερικανικής ασφαλιστικής βιομηχανίας των ΗΠΑ.

Ο Maurice ”Hank” Greenberg με επιστολή που κατέθεσε ο δικηγόρος του, δηλώνει ότι μέσα σε λίγες ημέρες θα θέσει τέρμα στην 40ετή καριέρα του στην προεδρία της American International Group.

Η AIG, όπως και αρκετοί ακόμη ασφαλιστικοί όμιλοι, ερευνάται για παράνομες συναλλαγές. Ο 79χρονος Greenberg, καθώς και 12 ακόμη διευθυντικά στελέχη της AIG ενημερώθηκαν τη Δευτέρα από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ ότι θα κληθούν να καταθέσουν στο πλαίσιο του σκανδάλου.

Ο Greenberg, επικεφαλής του ομίλου από το 1967, είναι ο άνθρωπος που μετέτρεψε την AIG σε έναν διεθνή όμιλο, με 50 εκατομμύρια πελάτες σε 130 χώρες και κεφαλαιοποίηση ύψους 168,5 δισ. δολ.

Τις έρευνες στην ασφαλιστική βιομηχανία των ΗΠΑ ξεκίνησε ο γενικός εισαγγελέας Eliot Spitzer, μετά τις κατηγορίες ότι οι ασφαλιστικές εταιρίες διογκώνουν τεχνητά τα αποθεματικά τους με συμφωνίες αντασφάλισης που μεταφέρουν το ρίσκο εκτός των βιβλίων τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v