Θετικό το ξεκίνημα της εβδομάδας στη Wall

Με κέρδη ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση η Wall Street, μετά το εορταστικό τριήμερο του Πάσχα των καθολικών, με την πτώση των πετρελαϊκών τιμών, την άνοδο του δολαρίου, αλλά και ένα πιθανό deal εξαγοράς να ωθούν υψηλότερα τους δείκτες. Στις 12.00 ώρα Ελλάδος ”έκλεισε” η Wall λόγω αλλαγής ώρας.

Με κέρδη ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση η Wall Street, μετά το εορταστικό τριήμερο του Πάσχα των καθολικών, με την πτώση των πετρελαϊκών τιμών, την άνοδο του δολαρίου, αλλά και ένα πιθανό deal εξαγοράς στον τεχνολογικό κλάδο να ωθούν υψηλότερα τους δείκτες.

Αναλυτικότερα, υποχώρηση κατέγραψαν οι τιμές του ”μαύρου χρυσού”, διαμορφούμενες στα επίπεδα των 54 δολαρίων ανά βαρέλι, με αφορμή τη φημολογία ότι η παγκόσμια προσφορά αρκεί για να καλύψει τη διαρκώς αυξανόμενη ζήτηση.

Στα εταιρικά νέα, σημαντικά κέρδη κατέγραψε η SunGard Data Systems, μετά την πρόταση για την εξαγορά της που ”κατέθεσαν” επτά ιδιωτικά funds. Η αξία του deal αποτιμάται στα 10,4 δισ. δολάρια. Το τελευταίο, αν τελικώς πραγματοποιηθεί, θα αποτελέσει την μεγαλύτερη συμφωνία, σε όρους χρημάτων, σε διάστημα 15 ετών.

Σε θετικό έδαφος κινήθηκε και η μετοχή της Yahoo. Οι επενδυτές είδαν με ”καλό μάτι” την αναφορά για την εταιρία από την Goldman Sachs, που υποστήριξε ότι ”τώρα είναι καλή περίοδος για την αγορά μετοχών της Yahoo”.

Aντίθετα, πτώση σημείωσαν οι τίτλοι της Amerisource. Η εταιρία αναθεώρησε προς τα κάτω τις προβλέψεις της για τα μεγέθη 2005 και 2006. Αρνητικό πρόσημο στο κλείσιμο και για την Ligand Pharmaceuticals, αφού φαρμακευτικό σκεύασμά της που ”τεστάρεται” για την καταπολέμηση του καρκίνου απέτυχε στις κλινικές δοκιμές.

Χαμηλότερα κινήθηκε και η μετοχή της Walgreen, παρά το ότι τα μεγέθη β΄ οικονομικού τριμήνου της εταιρίας ευθυγραμμίστηκαν με τις προβλέψεις των αναλυτών.

Εξάλλου, αναλυτές της αγοράς υποστηρίζουν πως τη βραχυχρόνια τάση στη Wall Street θα καθορίσουν σε σημαντικό βαθμό τα μακροοικονομικά στοιχεία που θα ανακοινωθούν στις ΗΠΑ.

Στις 10.485 μονάδες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο Dow Jones με κέρδη 0,41%, ενώ κέρδη 0,07% σημείωσε ο Nasdaq, στις 1.992 μονάδες. Κέρδη 0,24% για τον S&P, στις 1.174 μονάδες. Στο 4,64% διαμορφώνεται η απόδοση του αμερικανικού δεκαετούς ομολόγου.

Εν τω μεταξύ, πτώση 1,35% σημείωσε το δικαίωμα του ΟΤΕ, στα 8,76 δολάρια, ενώ κέρδη 0,14% κατέγραψε το ADR της Εθνικής Τράπεζας, στα 7,13 δολάρια. Πτώση 0,35% για το δικαίωμα της 3Ε, στα 25,94 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v