Πετρέλαιο και εταιρικά νέα ”άναψαν” τη Wall

Σημαντικά κέρδη αποκόμισε η Wall Street, με τον Dow να σημειώνει τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο εδώ και 4 μήνες, καθώς η πτωτική κίνηση του πετρελαίου και η αισιοδοξία για τα εταιρικά κέρδη διατήρησαν το θετικό κλίμα, με την αγορά να καλύπτει τις απώλειες της προηγούμενης συνεδρίασης. Πτώση στην Ευρώπη.

Σημαντικά κέρδη αποκόμισε η Wall Street, με τον Dow να σημειώνει τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο εδώ και 4 μήνες, καθώς η πτωτική κίνηση του πετρελαίου και η αισιοδοξία για τα εταιρικά κέρδη διατήρησαν το θετικό κλίμα, με την αγορά να καλύπτει τις απώλειες της προηγούμενης συνεδρίασης. Πτώση στην Ευρώπη.

Οι τιμές του ”μαύρου χρυσού” στην αγορά της Ν. Υόρκης προσέγγισαν το απόγευμα της Τετάρτης τα χαμηλά τριών εβδομάδων, μετά και την ανακοίνωση για αύξηση των αποθεμάτων κατά 5,4 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 25 Μαρτίου.

Παράλληλα, αναλυτές επισήμαναν ότι οι ανακοινώσεις από το μέτωπο της μακροοικονομίας δεν επηρέασαν το αγοραστικό ενδιαφέρον.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος η μετοχή της Micron Technology, η οποία ανακοίνωσε κέρδη για το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 3 Μαρτίου καλύτερα των αναμενόμενων.

Κέρδη για τη μετοχή της AMR, μητρικής της American Airlines. Η Merrill Lynch προχώρησε σε αναβάθμιση της σύστασής της για τον τίτλο της εταιρίας σε ”buy” από ”neutral”.

Θετική ήταν η εικόνα του δείκτη που απαρτίζεται από μετοχές αεροπορικών εταιριών, με τους τίτλους των Delta Air Lines, Continental Airlines και Northwest Airlines να αποκομίζουν κέρδη.

Ανοδικά κινήθηκε η μετοχή της φαρμακοβιομηχανίας Pfizer μετά την ανακοίνωση ότι αμερικανικό δικαστήριο διέταξε τις Teva Pharmaceuticals Industries και Ranbaxy Laboratories να σταματήσουν την κατασκευή φαρμάκου που ”αντιγράφει” το σκεύασμα της Pfizer, Accupril.

Ενδιαφέρον εκδηλώθηκε για τη μετοχή της Procter & Gamble έπειτα από δήλωση της χρηματιστηριακής A.G. Edwards, η οποία εκτιμά ότι το πρόσφατο volatility δημιουργεί πολύ καλή αγοραστική ευκαιρία για μακροπρόθεσμους επενδυτές.

Αρνητική η κίνηση του τίτλου της American International Group, η οποία ανακοίνωσε ότι σειρά λογιστικών λαθών τα τελευταία 14 έτη ενδέχεται να έχουν διογκώσει τα κέρδη της κατά 1,7 δισ. δολάρια.

Πτώση για τη Waters Corp., η οποία ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη του πρώτου τριμήνου σε ετήσια βάση θα διαμορφωθούν στα 37 σεντς ανά μετοχή, έναντι προηγούμενης πρόβλεψης για κέρδη ύψους 44 σεντς.

Πιέσεις δέχθηκαν και άλλες μετοχές εταιριών κατασκευής επιστημονικού εξοπλισμού, όπως εκείνες των PerkinElmer Inc. και Fisher Scientific International.

Κέρδη 2,33% σημείωσε το δικαίωμα του ΟΤΕ, στα 8,80 δολάρια, ενώ απώλειες 1,86% κατέγραψε το ADR της Εθνικής Τράπεζας, στα 6,87 δολάρια. Πτώση 0,91% για το δικαίωμα της 3Ε, στα 25,11 δολάρια.

Συγκεκριμένα, ο Dow αποκόμισε κέρδη 1,30% και διαμορφώθηκε στις 10.540 μονάδες, ο Nasdaq σημείωσε άνοδο κατά 1,61% στις 2.005 μονάδες, ενώ ο S&P 500 ενισχύθηκε κατά 1,38% και έκλεισε στις 1.181 μονάδες.

Υποχώρηση σημείωσαν οι βασικές ευρωπαϊκές αγορές. Ο FTSE-100 στο Λονδίνο υποχώρησε 0,37% στις 4.900,70 μονάδες, ο DAX στη Φρανκφούρτη σημείωσε οριακή πτώση 0,10% στις 4.347,52 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι διαμορφώθηκε στις 4.064,61 μονάδες με απώλειες 0,42%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v