Morgan Stanley: Επενδυτές ζητούν απόλυση του CEO

Οκτώ μέτοχοι της Morgan Stanley επιτείνουν την εκστρατεία εναντίον του διευθύνοντος συμβούλου Philip Purcell, δηλώνοντας ότι οι πρόσφατες αλλαγές στην διοίκηση δεν απαντούν στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο όμιλος.

Morgan Stanley: Επενδυτές ζητούν απόλυση του CEO
Οκτώ μεγαλομέτοχοι της Morgan Stanley επιτείνουν την εκστρατεία εναντίον του διευθύνοντος συμβούλου Philip Purcell, δηλώνοντας ότι οι πρόσφατες αλλαγές στην διοίκηση δεν απαντούν στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο όμιλος.

Η Morgan Stanley στις αρχές της εβδομάδας προχώρησε σε δραστικές αλλαγές στην διοικητική ιεραρχία, τοποθετώντας τον επικεφαλής τμήματος διοίκησης Stephen Crawford και τον επικεφαλής τμήματος σταθερού εισοδήματος Zoe Cruz στην (διπλή) θέση του προέδρου, αντικαθιστώντας τον Stephan Newhouse, ο οποίος υπηρετούσε τον οίκο από το 1979.

Οι μονάδες τραπεζικών επιχειρήσεων, συναλλαγών, χρηματιστηρίων και διαχείρισης κεφαλαίων θα αναφέρονται πλέον στους δύο προέδρους.

Όμως ομάδα συνταξιούχων εταίρων, οι οποίοι στο παρελθόν κρατούσαν τα ηνία και σήμερα διατηρούν μεγάλο μέρος των περιουσιών τους στο μετοχικό κεφάλαιο του ομίλου (ο Anson Beard Jr., ο Lewis Bernard, ο Richard Debs, ο Joseph Fogg, ο πρώην πρόεδρος του δ.σ. Parker Gilbert, ο πρώην πρόεδρος του ομίλου Robert Scott, ο Frederick Whittemore και ο John Wilson) εκτιμούν ότι ο Purcell είναι ο βασικός υπεύθυνος για την υποτονική εμφάνιση της εταιρίας τα τελευταία χρόνια.

Η ομάδα, με επιστολή της προς το δ.σ. της Morgan Stanley, ζήτησε τον περασμένο μήνα να απολυθεί ο Purcell και επιπλέον να προστεθούν τρεις θέσεις διευθυντικών στελεχών στο διοικητικό συμβούλιο.

Η μετοχή της Morgan Stanley έχουν υποχωρήσει 7% και πλέον από το ξεκίνημα του 2004.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v