Ικανοποιημένη η Wall από τα στοιχεία για το ΑΕΠ

Θετικό ξεκίνημα στη Wall Street με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται τόσο στα νέα από το μέτωπο της μακροοικονομίας όσο και στην επικείμενη ανακοίνωση σχετικά με την πορεία των αποθεμάτων πετρελαίου κατά την εβδομάδα που έληξε στις 25 Μαρτίου.

Θετικό ξεκίνημα στη Wall Street με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται τόσο στα νέα από το μέτωπο της μακροοικονομίας όσο και στην επικείμενη ανακοίνωση σχετικά με την πορεία των αποθεμάτων πετρελαίου κατά την εβδομάδα που έληξε στις 25 Μαρτίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Εμπορίου, η ενίσχυση του ρυθμού ανάπτυξης του ΑΕΠ της χώρας διατηρήθηκε στο 3,8% στο τέταρτο τρίμηνο έναντι 4% στο γ’ τρίμηνο και προσδοκιών της αγοράς για διαμόρφωση του μεγέθους στο 4%.

Την Τετάρτη αναμένεται και η ανακοίνωση για την πορεία της προσωπικής κατανάλωσης κατά το δ’ τρίμηνο με την εκτίμηση της αγοράς να κάνει λόγο για ρυθμό 4,3% έναντι προηγούμενης μέτρησης στο 4,2%.

Αναλυτές επισημαίνουν ότι ”η εικόνα της οικονομίας παραμένει αρκετά υγιής” καθώς ”τα θεμελιώδη μεγέθη που ανακοινώνονται δεν είναι τελικά τόσο δυσμενή όσο ανέμενε η αγορά”.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος αναμένεται να βρεθεί η μετοχή της εταιρίας μικροεπεξεργαστών Micron Technology Inc. η οποία ανακοίνωσε κέρδη για το δεύτερο τρίμηνο καλύτερα των αναμενόμενων.

Στο προσκήνιο παραμένουν τόσο ο κλάδος των τηλεπικοινωνιών μετά τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την εξαγορά της MCI, όσο και ο κλάδος των ασφαλειών, όπου μετά την παραίτηση του προέδρου της AIG, σημερινά δημοσιεύματα ξένων πρακτορείων αναφέρουν ότι η εταιρία θα καθυστερήσει περαιτέρω την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων δ’ τριμήνου.

Στο μέτωπο των αναλυτών, η First Albany προχώρησε σε αναβάθμιση της σύστασης της για τον τίτλο της Hewlett-Packard από ”neutral” σε ”buy”, μετά τα νέα που φέρουν την εταιρία να έχει επιλέξει το νέο CEO.

Αντίθετα, σε ”neutral” από ”outperform” υποβάθμισε τη σύσταση της για τη μετοχή της NCR η Baird, καθώς ο επικεφαλής Mark Hurd αναμένεται να αποχωρήσει προκειμένου να αναλάβει καθήκοντα στην Hewlett-Packard.

Συγκεκριμένα, ο Dow διαμορφώνεται στις 10.440 μονάδες, ενισχυμένος κατά 0,34%, ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nadsaq κυμαίνεται στις μονάδες 1.983 με κέρδη 0,52%, ενώ ο S&P κινείται στις 1.169 μονάδες, με μικρή άνοδο 0,33%.

Πτωτικά κινούνται οι βασικές ευρωπαϊκές αγορές. Ο FTSE 100 στο Λονδίνο υποχωρεί 0,52% στις 4.893 μονάδες, ο DAX στη Φρανκφούρτη σημειώνει πτώση 0,51% και κυμαίνεται στις 4.329 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι διαμορφώνεται στις 4.065 μονάδες με απώλειες 0,40%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v